Le Pen îi cere lui Macron «răspunsuri puternice» la «suferinţa socială»; Bannon îi compară pe protestatari cu votanţii pentru Trump şi Brexit

 

Preşedinta Adunării Naţionale franceze (fostul Front Naţional), Marine Le Pen, i-a cerut şefului statului, Emmanuel Macron, răspunsuri „puternice” la „suferinţa socială” exprimată de „vestele galbene”, care au manifestat în mod repetat în Franţa, transmite AFP.

„Este necesar ca (Emmanuel Macron) să devină conştient de suferinţa socială şi să-i aducă răspunsuri foarte puternice şi imediate”, a declarat Marine Le Pen la Bruxelles, în timpul unei reuniuni organizate de partidul naţionalist flamand Vlaams Belang împotriva Pactului mondial asupra migraţiilor, la care a fost prezent şi fostul strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon.

„Fac apel încă o dată la preşedintele Republicii să ţină cont de suferinţa care este exprimată şi să aducă un răspuns, să iasă de la Elysee”, a insistat şefa Adunării Naţionale.

Marine le Pen a refuzat să comenteze cu privire la cele în jur de 1.000 de reţineri efectuate de forţele de ordine. „Dacă există mai puţine violenţe (decât la manifestaţia din 1 decembrie), bineînţeles că sunt prima care să mă bucur”, a afirmat ea. Pe de altă parte, Marine Le Pen a apreciat că este „indecent” să fie avută în vedere mai multă migraţie într-o perioadă în care poporul francez „se revoltă pentru puterea sa de cumpărare şi demnitatea sa”.

Potrivit lui Steve Bannon, „vestele galbene” din Franţa sunt „exact acelaşi tip de oameni care l-au ales pe Donald Trump preşedinte al Statelor Unite în 2016, acelaşi tip de oameni care au votat pentru Brexit, care vor să aibă controlul asupra ţărilor lor”.

Citiți și:

«Vestele galbene» şi decesul falsei democraţii

Lista revendicărilor mișcării Vestele galbene din Franța

 

yogaesoteric
25 ianuarie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More