Legea sincronicităţii

Totul este unul şi acesta este Dumnezeu Tatăl. Aceasta include tot: eu, el, ea, fiinţele, elementele tattvice, etc. Starea de armonie, imposibil de obţinut ca urmare a înţelegerii mecanice, poate fi obţinută de o conştiinţă supramentală. Cine crede că e separat de ceilalţi acţionează împotriva lui şi a celorlalţi. Acţiunile pline de egoism arată judecarea greşită a perspectivelor şi a circumstanţelor. În lume lucrurile par diferite. Pentru a le putea vedea aşa cum sunt ele în realitate trebuie să ajungem la cunoaşterea divină.

Prin Arta Binecuvântării se trezeşte în noi Conştiinţa Divină. Fiinţa devine dreaptă, nu face rău niciodată, nimănui. Conştiinţa Divină conferă pace mentală netulburată de nimic, este calea cea mai rapidă de obţinere a binelui suveran. Iubirea unui Înţelept depăşeşte iubirea unei mame pentru că aceasta se simte separată de copilul său pe când Înţeleptul este una cu Dumnezeu…
Este necesar să practicăm perseverent Arta Binecuvântării, pentru că astfel accedem la Realitatea Divină Supremă. Dumnezeu este Cel ce transcende tot ceea ce percepem noi.
Cauza poate fi anulată prin cunoaştere. Cunoaşterea este esenţială. Încarnarea are drept cauză ignoranţa. Anulând dorinţele de orice fel nu ne mai încarnăm.

Creaţia este un spectru infinit de ipostaze ale fiinţelor, lucrurilor, fenomenelor, fiinţele conştiente fiind superioare. Cel care Le-a creat se află dincolo de toate categoriile. El este transcendent deoarece depăşeşte toate posibilităţile noastre de cunoaştere raţională. Prin Arta Binecuvântării sau alte metode eficiente de revelare a sinelui raportându-ne la Conştiinţa Supremă, El se lasă cunoscut, eliminând orice suferinţă, conform aspiraţiei noastre. O picătură din harul divin vindecă orice greşeală. Starea în care suntem eliberaţi de dorinţe ne conferă o pace desăvârşită, o stare de mulţumire interioară deplină, împăcare de sine. Prin Arta Binecuvântării atingem starea de comuniune cu Dumnezeu, îL cunoaştem ca Sat, Cit, Ananda. Ea ne oferă calea directă şi mijloacele de a atinge o asemenea realizare supremă. Graţia lui Dumnezeu nu se obţine însă fără efort. Arta Binecuvântării este o cale directă pe care Dumnezeu ne-o oferă pentru a ajunge la El. Dumnezeu nu poate fi cunoscut decât prin efort individual susţinut.

yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More