Legi aberante în Elveția | Un bărbat a plătit 77 de euro ca să-și schimbe sexul pentru a evita serviciul militar
Un bărbat din Elveția și-a schimbat sexul printr-un simplu exercițiu de bifare a căsuțelor pentru a evita serviciul militar obligatoriu pentru bărbați și pentru a pune în lumină absurdele legi liberale privind transgenderismul introduse anul trecut, conform Remix News.
Lucas Bänteli a completat un formular prin care își exprimă dorința de a deveni femeie, a plătit o taxă de administrare de 77 de euro și a mers 10 minute la Oficiul de stare civilă pentru a-i fi aprobată cererea.
Nu și-a schimbat în niciun fel numele și nici look-ul și insistă că va continua să trăiască ca înainte, doar că acum se identifică legal drept femeie și ca atare nu este necesar să respecte serviciul militar obligatoriu care se aplică fiecărui bărbat elvețian cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani.
Conform legislației elvețiene, orice persoană care are „convingerea personală” că se identifică de sex opus, poate acum să solicite o reîncadrare legală. Aceștia pot solicita modificarea de gen în registrul de stare civilă printr-o procedură accelerată, fără a fi necesară o examinare medicală sau o hotărâre judecătorească.
Legea a intrat în vigoare la începutul anului trecut, iar Bänteli speră că decizia sa de a contesta regulile îi va face pe „politicieni să se gândească” la cât de rațional marșează în această chestiune.
Tânărul de 23 de ani ar putea întâmpina însă opoziții legale. Oficiul Federal de Justiție a exprimat un punct de vedere pentru ziarul Matin Dimanche.
„Declarațiile de schimbare a sexului care sunt abuzive sau făcute cu ușurință nu au efect juridic și sunt pedepsite. În caz de suspiciune cu privire la acest subiect, circumstanțele este necesar să fie clarificate din oficiu și, dacă este cazul, este declanșată o procedură de corectare”, se arată într-un comunicat al oficiului federal.
Bänteli, însă, crede că ar putea câștiga în instanță din cauza „absurdității acestui regulament”.
„Dacă doar sentimentele personale contează, cum ar putea cineva să demonstreze că nu mă simțeam cu adevărat ca o femeie în momentul schimbării?”, a întrebat el.
O lacună similară a fost folosită de un alt elvețian la începutul acestui an, care a optat pentru a-și modifica sexul pentru a se pensiona cu un an mai devreme și a începe să-și primească pensia.
Michel Montini de la Oficiul Federal de Justiție a recunoscut încă din noiembrie anul trecut că au existat defecte în noile legi transgender, insistând că „oamenii ar putea să se declare femeie și să se pensioneze cu un an mai devreme”.
Citiți și:
Spania. Elemente cheie ale noii legi Trans: schimbarea de sex fără a fi nevoie de rapoarte medicale sau tratament hormonal
Tot mai mulți tineri sunt supuşi tratamentelor hormonale şi operațiilor de schimbare de sex
yogaesoteric
13 iulie 2023