Linșată de BBC pentru că a apărut în Parlamentul britanic, în Miercurea Cenușii, cu o cruce pe frunte

Deputata scoțiană se apără: Creștinii nu trebuie să se simtă prost pentru că își practică religia!

După ce o deputată scoțiană a apărut în Parlamentul britanic cu o cruce pe frunte, BBC a luat foc, postul britanic de televiziune întrebându-se dacă este oportună o astfel de apariție în legislativul Regatului Unit.

„Este oportun ca această deputată să vină la muncă având o cruce pe frunte?”, a fost întrebarea celor de la BBC pe pagina oficială de Facebook, provocând polemici aprinse în Regatul Unit.

Deputata scoțiană Carol Monaghan, catolică practicantă, fostă profesoară de fizică la Glasgow, a provocat stupoarea colegilor când a apărut în sala Parlamentului cu o cruce pe frunte. Numai că ziua respectivă nu era una obișnuită, ci Miercurea Cenușii. Ziua în care la catolici începe Postul Mare sau Postul Paștelui. Miercurea Cenușii este una din zilele de peste an care strânge mulți credincioși la Biserică pentru a fi marcați pe frunte cu semnul crucii, cu cenușă. Iar deputata Monagham fusese, în cursul dimineții, la ceremonia cenușii, liturghia la care preotul, conform ritualului rostește: „Adu-ți aminte, omule, că ești țărână și în țărână te vei întoarce”.

După slujbă, Carol Monagham a venit în Parlament pentru a participa la lucrările unei comisii parlamentare.
„Mulți dintre colegii mei m-au întrebat ce am pe frunte”, a povestit deputata pentru BBC. Explicația sa nu a fost deloc pe placul colegilor parlamentari, care au sărit ca arși: „Dar această ședință va fi transmisă în direct de televiziuni”.


„M-am gândit că, probabil, vor crede că aș putea fi deranjată că pot fi filmată astfel, dar nu aveam nici cea mai mică intenție să șterg semnul crucii de pe frunte. Multe religii au simboluri extrem de vizibile, iar noi creștinii nu trebuie să se ne simțim prost că ne practicăm religia, nici că arătăm simbolurile noastre religioase”, a declarat deputata.

Pornind de la această declarație a deputatei, BBC a publicat un articol intitulat Deputata Monagham nu e deranjată să-și arate religia creștină, lansând totodată o controversă, prin adresarea către cititori a întrebării: „Este oare oportun ca această deputată să vină la muncă cu o cruce pe frunte?”. Stupiditatea provocării a fost taxată imediat, pe Twitter, de episcopul Londrei, printr-o reacție dură: „Este oare potrivit pentru BBC să ignore principiile religiei creștine?”. De asemenea, un fost ministru britanic a comentat că întrebarea postată pe Facebook de cei de la BBC dovedește o totală ignoranță.

Aceeași televiziune publică din Marea Britanie stabilea, printr-un raport intern, că este mult prea creștină. Și trebuie să se diversifice, inclusiv prin transmiterea rugăciunii de vineri a musulmanilor sau a unor programe speciale destinate religiilor hinduse și sikh.

Citiţi şi:
«London Fashion Week» sau «mireasa lui satana» defilând într-o capelă anglicană…
În anul 2016 au fost masacraţi în întreaga lume 90.000 de creştini
Marea Britanie alunecă într-un stat poliţienesc în care Agenda 21 va fi regula

yogaesoteric
5 decembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More