Norvegia a refuzat UE de trei ori şi a ajuns ţară de milionari

De când ţara noastră a intrat în UE (în 2007) românii o duc de la an la an mai prost din punct de vedere economic şi social. Pe zi ce trece românii se conving că UE nu a fost decât o afacere a ţărilor puternice din uniune în interesul lor şi în defavoarea României. Nici vorbă să ne bucurăm de prosperitate, așa cum suna propaganda guvernelor post-comuniste vândute multinaţionalelor, guvernului american şi Comisiei Europene.

O ţară care a refuzat intrarea în UE, prin trei referendumuri, a fost Norvegia. Este ţara cu cel mai înalt nivel de trai din Europa mare (după Luxemburg, care domină clasamentul). Norvegia are un venit de 50.000 de dolari pe cap de locuitori, în timp ce România doar vreo 9.000 de dolari pe cap de locuitor. La Oslo s-au perindat zeci de ani guvernanţi patrioţi care au profitat de bogatele resurse petroliere, de gaze, minereuri rare şi materii prime, care au făcut din Norvegia o ţară de invidiat. Norvegia este regat, nu o republică bananieră la comanda Washingtonului, care pune mai presus de orice interesul naţional. Norvegia face parte din Uniunea Nordului, alături de Danemarca, Suedia şi Finlanda, o alianţă regională superioară birocraticei şi falimentarei UE.

Danezii şi norvegienii îi consideră săraci pe belgieni sau olandezi, faţă de nivelul lor economic, social şi educativ foarte ridicat. Vă închipuiţi cu ușurință, dacă în concepţia lor Belgia este o ţară săracă, cum privesc ei România… Întrucât guvernul de la Oslo are în atenție numai interesul cetăţeanului și nu pe cel al şleahtei de funcţionari paraziţi de la Bruxelles, norvegienii au ajuns în prezent singurul popor din lume în care toţi cetăţenii sunt milionari. Toţi cetăţenii Norvegiei au devenit milionari în moneda naţională după ce valoarea activelor celui mai mare fond de investiţii de stat a crescut ca urmare a exploziei preţurilor la petrol şi gaze. Valoarea activelor fondului Government Pension Fund Global a crescut la peste 5.110 miliarde de coroane norvegiene (600 de miliarde de euro) încă din prima săptămână a anului 2014, valoare de peste un milion de ori mai mare decât populaţia Norvegiei la cel mai recent recensământ (5.096.300). Este pentru prima oară când valoarea fondului a ajuns la peste 1 milion de coroane pentru fiecare cetăţean, spune Thomas Sevang, purtătorul de cuvânt al băncii centrale.

În schimb România, o ţară cu potenţial economic, bogată în resurse naturale şi cu atracţii turistice unice, se zbate în sărăcie sub dictatului Bruxelles-ului, care din 2007 a adus numai sărăcie şi crize interminabile în societatea noastră, de la an la an. După ce am închis fabricile şi minele, ne-am vândut petrolul şi gazele în interesul companiilor străine, contra şpagă la politicienii post-decembrişti, am dat şi pământul arabil aventurierilor trimişi de Bruxelles. Ţara noastră este singura din UE care construieşte autostrăzi pe bani europeni de zece ori mai scumpe pe kilometru, ca să ajungă banii la firmele străine impuse de cercurile de interese.

România, dintr-un regat prosper la 1938, a ajuns o republică bananieră de tip central-african. Din păcate, nu se întrevede o redeşteptare populară şi nicio speranţă de transformare în bine, pe viitor. România pare că se scufundă încet şi sigur ca pachebotul Titanic lovit de aisbergul Uniunii Europene.

Citiţi şi:
10 ani de integrare stranie și sărăcie în UE: Iluzia românilor că străinii ne vor binele s-a spulberat
Deutsche Welle: «Prosperitatea ca iluzie bine întreţinută: în România, sărăcia a devenit ceva invizibil, un fapt ascuns şi neglijat cu premeditare!»

yogaesoteric
6 decembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More