Lituania va legaliza parteneriatele civile între persoane de același sex în 2021

Lituania este pregătită ca în 2021 să legalizeze parteneriatele civile între persoane de același sex, susține singurul parlamentar homosexual din această țară, citat de agenția Reuters.

Tomas Raskevicius (foto), ales în Parlament după ce în campanie s-a îmbrăcat în femeie, spune că un amendament constituțional care va permite parteneriatul civil între persoane de același sex va strânge suficient sprijin în legislativ.
O să introducem proiectul de lege în sesiunea de primăvară din martie”, a spus Raskevicius, reprezentant al Partidului Libertății.
Introducerea acestui proiect de lege în actuala sesiune parlamentară a fost o condiție pusă de Partidul Liberal pentru a intra în coaliția de guvernare.
Sunt câțiva membri ai partidului Uniunii Patriotice – majoritar care au declarat deja că nu o s-o voteze, dar o să căutăm voturi suplimentare în opoziție și cred că o să fie bine”, a continuat Raskevicius.
În Constituția Lituaniei se prevede explicit definiția căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, iar o lege interzice discuțiile despre homosexualitate cu minorii.
Lituania a intrat în Uniunea Europeană în 2004, iar aproape trei sferturi din populația țării (2,8 milioane) se declară romano-catolici.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More