Polonia vrea să pedepsească Twitter și Facebook, pentru că i-au închis conturile lui Trump

Ce prevede legea care va interzice ștergerea conturilor utilizatorilor
Premierul polonez, Mateusz Morawieki, a denunțat blocarea conturilor de pe rețelele de socializare ale lui Donald Trump și a anunțat că va interzice prin lege ca Twitter și Facebook să le blocheze conturile utilizatorilor.

Mateusz Morawieki a spus că vor exista reglementări la nivel național prin care să interzică acțiuni de blocare a utilizatorilor de rețele de socializare sau ștergerea de postări, Polonia urmând apoi să solicite adoptarea unor legi similare la nivelul întregii Uniuni Europene.
Nu există toleranță pentru cenzură și nici nu poate exista vreodată. Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației – de aceea este necesar să o apărăm. Nu depinde de algoritmi sau de proprietarii corporațiilor să decidă care păreri sunt corecte și care nu”, a scris Mateusz Morawieki, pe Facebook.
Polonia apără întotdeauna valorile democratice, inclusiv libertatea de exprimare. Proprietarii rețelelor de socializare nu pot opera deasupra legii. De aceea vom face totul pentru a defini cadrul operațiunilor Facebook, Twitter, Instagram și alte platforme similare. În Polonia vom reglementa cu legi naționale adecvate. De asemenea, vom sugera adoptarea unor legi similare în toată UE. Platformele de socializare sunt create să ne servească și nu intereselor puternicilor lor proprietari. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Polonia va apăra acest drept”, a mai scris premierul Poloniei.
În Polonia, urmează să fie adoptată o măsură care prevede amenzi puternice pentru rețelele sociale care cenzurează conținutul legal. În cazul în care conținutul este eliminat sau conturile care nu încalcă legea poloneză sunt eliminate, managerii rețelelor sociale vor fi pasibili de amenzi de până la 8 milioane de zloți (aproximativ 1,8 milioane de euro).
O instanță specială va fi înființată pentru protecția libertății de exprimare, unde utilizatorii cenzurați vor putea depune o plângere prin care solicită restabilirea posturilor sau conturilor lor. Instanța va revizui recursul și va răspunde în termen de șapte zile. Dacă răspunsul este favorabil utilizatorului, platforma socială va fi obligată să restabilească conținutul cenzurat pe nedrept pentru a nu suferi penalități. Întreaga procedură va avea loc online, scrie presa poloneză.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More