Macron modifică strategia. Nu se mai bazează doar pe vaccinuri, caută un tratament pentru covid

Agenda președintelui francez include acum o şedinţă recurentă: o întâlnire de urmărire a tratamentelor împotriva covid-19.

Macron a invitat în jur de zece experţi, specialiști în boli noi, experți în anticorpi „monoclonali” și interferoni. Preşedintele francez solicită comparații internaționale, în special cu Germania. 

„Ne bazăm pe ambiția acestor cercetători de a găsi rapid tratamente care să vindece forme grave ale bolii”, explică preşedintele. „Cercetătorii au nevoie de sprijinul statului. Obiectivul este de a da acest impuls.”

Nu este vorba doar de presiune economică. Mobilizarea ilustrează o modificare de strategie în vârful statului: în loc să parieze totul pe vaccinuri, executivul se bazează și pe tratamente. „Pot proteja împotriva variațiilor virusului.”

„Nu punem toate ouăle în același coș”, rezumă un consilier guvernamental. Deoarece mutațiile reprezintă o amenințare la adresa eficacității vaccinului. Exemplul SIDA este în amintirea tuturor: terapia triplă a dat peste cap relația cu boala. În timp ce vaccinul, anunțat de mulți ani, este încă în așteptare.

Reduceți formele severe

„Investim, mizăm pe tratamente pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a francezilor”, a insistat purtătorul de cuvânt Gabriel Attal, după reuniunea Consiliului de Miniștri. 

Chiar dacă astăzi nu e „nimic realizat”, spune un consilier ministerial, amintim că există perspective (pe termen lung) de îmbunătățire. Astfel, purtătorul de cuvânt al guvernului se referă la „publicații promițătoare” și la lansarea „protocoalelor de cercetare clinică”. Ambiția este de a reduce formele grave pentru a reduce presiunea asupra sistemului spitalicesc.

Dar este și un subiect politic. Este necesar doar să ne amintim dezbaterile despre hidroxiclorochină… Opoziția, în special de dreapta, a profitat de lucrările profesorului Raoult pentru a pune presiune maximă, inclusiv prin petiții, asupra guvernului. 

„Emmanuel Macron s-a dus chiar în biroul lui Didier Raoult, din Marsilia, pentru a vedea dacă produsul funcționează. Chiar dacă suntem într-o criză de sănătate, totul este extrem de politizat. Masca este politică, testul este politic, vaccinul este politic”, rezumă un consilier guvernamental.

Citiţi şi:

Didier Raoult a avut dreptate! Rate foarte mici ale mortalității în țările care au autorizat hidroxiclorochina

Interviu cu dr. Gabian Rahmanian – Covid-19 şi medicina criminală (I)yogaesoteric

21 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More