«Mai lăsăm un pic obedienţa față de Bruxelles și apărăm și noi interesele consumatorului român și ale economiei naționale?»


Deputatul Daniel Gheorghe despre standardul dublu al produselor
Propuneri pentru spargerea monopolului UE


Studiul comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard a scos în evidență diferențe la 9 dintre cele 29 de probe analizate, a declarat Rodica Tănăsuică, director al Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară.

Datele prezentate de către specialista institutului arată diferențe față de valorile calorice înscrise pe etichete, dar și față de cele ale produselor din alte țări, respectiv în ceea ce priveşte nivelul proteinelor şi al conținutului de grăsime, cât și în ceea ce priveşte clorura de sodiu și aditivi alimentari.

Deputatul Daniel Gheorghe a comentat acest subiect și a propus câteva soluții – în opinia lui – pentru ca România să iasă din acest lanț și să spargă monopolurile europene prin „deschiderea mai curajoasă a schimburilor comerciale cu Statele Unite, Marea Britanie dar și cu alte piețe non-UE și chiar extra-europene”.

„Scandalul produselor la mâna a doua băgate pe gât românilor de către diverși producători din unele țări membre UE vine să certifice faptul că suntem priviți drept o națiune marginală în cadrul Uniunii Europene și un fel de cordon sanitar est-european. Concluziile acestei situații nu tocmai fericite pentru o țară responsabilă nu presupun demisii, demiteri, scandal la televizor ori nu știu ce acuzații aduse unora ori altora. România poate profita politic de pe urma acestui caz și poate acționa astfel: deschiderea mai curajoasă a schimburilor comerciale cu Statele Unite, Marea Britanie dar și alte piețe non-UE și chiar extra-europene, spargerea monopolurilor și a rețelelor evazioniste din industria alimentară. Prin aceste rețele intră în România multe produse de o calitate foarte slabă iar aici Consiliul Concurentei și ANAF-ul specializat în luat pe sus oamenii care vând mărar, pătrunjel ori pepeni au obligația să intervină. De asemenea cred că Ministerul Agriculturii ar trebui să profite de acest moment pentru a solicita eliminarea măsurii de infringement pe legea cu 51% produse alimentare românești pe lanțul scurt. Mai lăsăm un pic obedienţa față de Bruxelles și apărăm și noi interesele consumatorului român și ale economiei naționale?”, a scris Daniel Gheorghe pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a menționat faptul că nu se vor mai face analize de dublu standard pentru că trebuie să existe instrumentar unitar, dar și pentru că acestea costă.
Valoarea analizelor de laborator se ridică la 7.206 lei, la care se adaugă cheltuielile de deplasare ale specialiștilor, de 32.884 lei.

Citiţi şi:
Otrăvurile din alimente – standardele duble în alimentaţie
Genocidul biochimic planetar
Pâinea cea de toate zilele a românului – este deja plină de otrăvuri


yogaesoteric
27 octombrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More