Mai mult de un vaccin pe an poate provoca depresie la copii

 

Copiii primesc în mod obişnuit 49 de doze din 14 vaccinuri, înainte de vârsta de şase ani. În prezent, experţii susţin că mai mult de un vaccin administrat într-un an ar programa copiii pentru depresie, prin crearea unui sistem imun supra-reactiv.
 

Carmine Pariante şi echipa sa de la Kingʼs College din Londra au descoperit recent că anumiţi oameni pot fi mai sensibili biologic la stimuli pentru depresie şi că această sensibilitate crescută poate fi pusă în evidenţă prin teste de sânge.
„În viitor, copiii testaţi şi care vor primi rezultat pozitiv vor putea fi imediat îndepărtaţi de la vaccinări multiple din cauza factorilor de risc cunoscuţi”, a spus specialistul în boli infecţioase dr. Alla Anosov.

Când echipa lui Pariante a analizat testele de sânge, a descoperit că anumiţi indivizi au tipare alterate de expresie genică înainte chiar de a fi luat vreun medicament. Aceşti oameni par să fabrice în mod natural mai multe proteine care sunt implicate în inflamaţie, stres oxidativ şi moartea neuronilor, şi mai puţine proteine implicate în dezvoltarea celulelor creierului. „În final, aceasta are un efect toxic asupra funcţiei creierului”, a spus Pariante.

Inflamaţia din corp poate fi în acelaşi timp benefică şi distructivă pentru organism. Este un mecanism care rezultă din răspunsul de vindecare, cauzat de sistemul imun care ţinteşte şi protejează ţesutul afectat. Dar există de asemenea dovezi multiple referitoare la faptul că niveluri ridicate ale inflamaţiei, care apar în mod specific după vaccinare, sunt corelate cu un număr de boli atât acute, cât şi cronice.

Descoperirea faptului că modificările în expresia genică sunt detectabile înainte de apariţia afecţiunii/tulburării specifice ar putea ajuta la prezicerea gradului de perturbare pe care un copil îl poate suferi în cazul vaccinărilor multiple.

Dr. Anosov susţine că nu doar un anumit tip de vaccinuri, ci toate sunt foarte problematice pentru sistemul imun deoarece agentul patogen intră în trup în mod artificial, prin injectare, şi în felul acesta se ocoleşte inhibarea cascadei inflamatorii – o serie de evenimente rapide biochimice care se propagă şi formează răspunsul inflamator. Când patogeni străini intră în mod natural în trup (prin respiraţie, ingestie sau rană pe piele), segmente specifice ale sistemului imun se pot adapta mai bine pentru răspuns.

„Copiii care primesc mai mult de un vaccin pe an sunt împinşi spre a-și crea sisteme imune supra-reactive şi procese inflamatorii care nu mai pot fi înlăturate”, a afirmat dr. Anosov. „Aceasta are legătură cu proteinele care interacţionează cu celulele sistemului imun ce nu compensează acţiunea agenţilor patogeni introduşi prin injectare, şi astfel se crează cele mai mari niveluri de inflamaţie posibile în organismul uman.”

În plus, s-a descoperit că substanţa polisorbat 80 şi alţi emulsifianţi care se găsesc în mod obişnuit în vaccinuri şi în multe alimente influenţează negativ sistemul imun. Mai mulți cercetători care au publicat studiile lor în revista de prestigiu Nature au descoperit că aceste substanţe chimice afectează de asemenea și compoziţia complexului microbian de la nivel intestinal, inducând modificări metabolice care conduc la stări inflamatorii. 

Realizând un studiu ale cărui rezultate au fost publicate în revista de specialitate Cell, Dorota Porazinska şi Sophie Weiss au arătat cum bacteriile intestinale pot ameliora simptomele tulburărilor similare autismului.

Conform unui articol din revista de prestigiu Annals of Allergy, Asthma and Immunology, apărut în decembrie 2005, polisorbat 80 „este ca un inductor «ascuns» pentru reacţii anafilactoide (reacţii de tip anafilactic, care sunt reacţiile alergice de cel mai înalt grad), şi a fost identificat ca agent cauzal pentru reacţii anafilactoide de origine neimunologică la pacienţi”. Studiul a inclus şi o femeie însărcinată care a suferit un şoc anafilactic după ce i s-a administrat o injecţie intravenoasă multi-vitaminică, ce conţinea polisorbat 80.

Mai multe echipe de cercetare aduc dovezi care arată că există puternice corelaţii între vaccinările multiple şi toxicitatea ce apare în mai puţin de şase luni după aceea. Farmacocinetica vaccinurilor nu este niciodată examinată, ceea ce înseamnă că niciun studiu nu a stabilit vreodată rata de absorbţie, distribuţie, metabolizare şi excreţie a fiecăruia dintre ingredientele din vaccinuri, incluzând componentele toxice care produc efecte sinergice în organism.

Un articol publicat în Molecular and Genetic Medicine, în 2014, prezintă cercetări anterioare asupra toxicităţii sinergice, arătând că diferite toxine sunt în mod tipic sinergice, mai degrabă decât aditive, în organismul uman. Atunci când se realizează testări asupra toxicităţii unei substanţe, nivelul de „periculozitate” este setat în funcţie de presupunerea că substanţa este singura toxină la care organismul este supus.

„Noi chiar am publicat ani de zile materiale care arată că vaccinurile determină un fel de epidemie de boli inflamatorii care includ diabet, obezitate şi autism. Totuși numărul vaccinurilor la copii a continuat să crească până la punctul în care s-a atins o stare de supraîncărcare a sistemului imun la majoritatea copiilor din SUA. Pletora de efecte diferite ale vaccinurilor asupra sănătăţii, pe care copiii le dezvoltă, se datorează supraîncărcării sistemului imun”, a arătat dr. J. Bart Classen.


Citiţi şi:

Autoritățile americane recunosc implicit că vaccinurile provoacă autism, acordând despăgubiri de milioane de dolari unor copii afectați

11 ingrediente toxice care provoacă boli și care se găsesc în vaccinuri

Poliţia vaccinurilor. Proiect de lege totalitar care instituie vaccinarea forţată şi condiţionarea înscrierii copiilor la grădiniţă şi şcoală (I)
 

 

yogaesoteric
6 iulie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More