Maldive și Seychelles, cele mai vaccinate state din lume, au înregistrat și cele mai mari rate de infectare covid

Cât de (in)utile sunt vaccinurile împotriva covid ne putem da seama şi urmărind statisticile de vaccinare în paralel cu numărul de cazuri înregistrat. Situaţia din insulele Maldive și Seychelles din luna mai, când acestea se aflau în fruntea clasamentului statelor cu rata cea mai mare de vaccinare, este extrem de elocventă.
La mijlocul lunii mai, Maldive și Seychelles se aflau şi în topul statelor cu cele mai multe infectări, înregistrând 4.083 cazuri la 100.000 de locuitori, respectiv 2,393 de mii în cazul Seychelles. În Seychelles 70% din populație era deja vaccinată cu cel puțin o doză, iar în Maldive rata de vaccinare ajunsese la 56%.

Cele două state și-au vaccinat populația cu Covishield, produs de AstraZeneca, cu o eficiență peste 70% și cu vaccinul chinezesc Sinopharm care garantează 79% eficiență. Însă eficiența împotriva noilor variante este pusă sub semnul întrebării.

Așa că, având locuitorii și vaccinați, și infectați, autoritățile au recurs la restricții, precum închiderea timpurie a magazinelor, barurilor, cazinourilor și interzicerea adunărilor. Mai apoi, comisarul pentru sănătate publică din Seychelles, dr. Jude Gedeon, a spus că vor introduce un al treilea vaccin, Sputnik V, după ce restul nu și-au dovedit eficiența.

Experții au urmărit să găsească anumite cauze care ar fi permis infectarea locuitorilor, în ciuda numărului record de vaccinări. Statul a emis câteva idei, printre care se numără demografia specială a insulelor – mai pe scurt, cei 390.000 de locuitori ai arhipelagului Seychelles sunt răspândiți pe 1200 de insule –, iar cel de-al doilea argument constă în ineficiența vaccinurilor.

Mai jos, graficele arată, în ordinea următoare: Cazurile noi de covid-19 confirmate / milion de persoane, respectiv ponderea persoanelor care primiseră cel puțin o doză de vaccin împotriva covid-19:
Citiți și:
Infectările cresc după vaccinare. Studiu de caz: Seychelles, țara cu cei mai mulți vaccinați din lume, reimpune restricții din cauza explodării numărului de cazuri
Sute de medici indonezieni au fost infectați cu SARS-Cov-2, deși erau vaccinați

yogaesoteric
11 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More