Sute de medici indonezieni au fost infectați cu SARS-Cov-2, deși erau vaccinați

Mai mult de 350 de medici indonezieni au fost infectați cu SARS-Cov-2 deși erau vaccinați cu serul chinezesc dezvoltat de Sinovac. Câteva zeci au avut nevoie de spitalizare, potrivit oficialilor, care se tem că eficacitatea unor vaccinuri este redusă împotriva noilor variante.

Majoritatea medicilor au fost asimptomatici și s-au auto-izolat la domiciliu, spune Badai Ismoyo, directorul departamentului de sănătate al regiunii Kudus din Central Java, dar câteva zeci au fost internați cu febră și nivel scăzut al oxigenului în sânge.

Kudus se luptă cu un nou focar Covid, provocat probabil de varianta Delta, iar spitalele din regiune sunt ocupate în proporție de 90%, potrivit Reuters.

Medicii au fost vaccinați cu prioritate în Indonezia, la începutul campaniei demarate în ianuarie. Cei mai mulți au primit serul dezvoltat de laboratorul farmaceutic Sinovac.

Datele arată că au varianta Delta [în Kudus], deci nu este de mirare că rata infectării este mai mare decât în trecut. Majoritatea medicilor au primit vaccinul Sinovac, despre care încă nu știm cât de eficient este împotriva variantei Delta [identificată pentru prima dată în India]”, spune Dicky Budiman, epidemiolog al Universității Griffith din Australia.

Cel puțin cinci medici și o asistentă au decedat cu covid, deși erau vaccinați.

Citiţi şi:
Tucker Carlson: „Dacă vaccinul e atât de grozav, de ce mint toți acești oameni?”. Aveți întrebări despre vaccinurile covid? „Ciocu’ mic și vaccinați-vă”, ne spune Big Tech
Parcă a înnebunit lumea cu vaccinul ăsta!
Scandalul infectării stranii a lui Mirel Curea. Reacția dură a dr. Răzvan Constantinescu

yogaesoteric
19 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More