«Mâna lui Dumnezeu» este considerată de unii un semn supranatural – FOTO

 
Un fenomen meteorologic neobişnuit s-a petrecut recent, pe data de 24 ianuarie 2016, el fiind observat pe insula portugheză Madeira. Imaginile surprinse de martorii oculari arată o structură asemănătoare unui nor ce a luat forma unui pumn imens cuprins de flăcări. Ele au fost postate pe internet și au fost foarte rapid accesate de mii de utilizatori, mulţi asociind fenomenul respectiv cu un semn provenind de la Dumnezeu. Așa cum era de așteptat, acest fenomen neobişnuit a declanşat vii dezbateri pe internet.

Cei mai mulţi observatori ai fenomenului misterios au numit acea formă neobişnuită Mâna lui Dumnezeu, iar unii au asociat-o chiar cu o cometă. Unul dintre aceștia, portughezul Rogerio Pacheco, a postat imediat fotografiile pe care le-a realizat pe blogul său meteomadeira.blogspot.com. Pasiunea sa este, așa cum declară, să surprindă diverse fenomene naturale, motiv pentru care el s-a specializat în imortalizarea peisajelor din natură, pe care le postează apoi pe acest blog. Referindu-se la aceste fotografii, Pacheco, în vârstă de 32 de ani, a declarat agenţiei spaniole de ştiri, EFE: „Imediat ce am privit cerul, am ştiut că trebuia neapărat să-mi iau camera foto şi să fac fotografii. Cred că norul neobişnuit pe care l-am văzut semăna cu o mână imensă care ţinea strâns o minge de foc.“

Reporterii BBC au întrebat meteorologii ce părere au despre acest fenomen. Aceştia au declarat că fenomenul observat nu este unul obişnuit. „Este un fenomen rar întâlnit, şi nu avem mereu şansa de a vedea ceva atât de impresionant. Rezultatul extraordinar se datorează atât momentului propice la care a fost fotografiat norul, cât şi formei speciale a acelui nor, o formă neobişnuită şi semnificativă totodată.“ Meteorologul BBC Aisling Creevey a explicat într-un mod științific că acest nor impresionant este format prin contopirea unor nori diferit coloraţi, aflaţi la altitudini diferite. El este de părere că astfel de nori se găsesc pe cer mai tot timpul, dar că, de obicei, nu-i vedem ca fiind extraordinari pentru că nu putem distinge diferitele nuanţe de gri între ele. În opinia sa, ceea ce îl face deosebit pe acesta este faptul că a fost fotografiat la momentul potrivit, adică „atunci când razele Soarelui au luminat un mănunchi de nori situaţi la o altitudine joasă, nori care tocmai intrau în contact cu alţi nori situaţi la o altitudine superioară, fapt care i-a dat această aparenţă de minge de foc strânsă într-un pumn.“

Studiind fotografiile, specialistul BBC a mai adăugat că a identificat trei straturi de nori, iar norul fotografiat de Rogerio Pacheco pare să fie rezultatul contopirii unor astfel de straturi. Formațiunile de culoare închisă, de exemplu, sunt date de straturile de nori situate la o altitudine de „mijloc“, cuprinsă între 2400 şi 6100 metri, numite altostratus. Acești nori au forma unui strat sau a unei pături de culoare albăstruie sau cenuşie, cu aspect striat, fibros sau uniform, care acoperă în întregime sau parţial cerul, şi care se întinde de regulă pe o suprafață foarte mare. Pe verticală grosimea unui astfel de strat atinge sute sau chiar mii de metri. Aisling Creevey a mai adăugat: „Pacheco a fost foarte norocos că a fotografiat la timp aceste imagini, pentru că norul nu și-a păstrat forma mai mult de câteva minute!“
 

Un alt meteorolog, Emma Sharples de la Met Office, Institutul național de meteorologie din Marea Britanie, este de acord cu Aisling Creevey. Ea spune: „Cred că prezenţa răsăritului de Soare a făcut ca acest fenomen neobişnuit să pară chiar şi mai deosebit. Momentul fotografierii pare să fi fost decisiv în surprinderea acestui fenomen unic, mai ales că intervalul de timp în care acest fenomen neobişnuit a putut fi fotografiat a fost extrem de scurt. Este de altfel remarcabil faptul că a fost surprins în cele câteva fotografii!“

Conform specialiștilor, partea de jos a aşa-zisei „mingi de foc“ poate fi formată dintr-un nor cumulus regulat, care se găseşte de regulă la altitudini de aproximativ 1000 de metri deasupra solului. Sincronizarea fenomenelor este însă surprinzătoare. În acest sens, meteorologul Quincy Vagel declară şi el, conform read-latest-news.com: „În perioadele de răsărit şi de apus ale Soarelui, lumina acestuia străbate o distanţă relativ mai mare în atmosfera terestră, fapt ce face ca aceasta să treacă printr-un proces de disipare. Rezultatul constă în apariția acestor culori vibrante, roşu şi portocaliu, care devin atunci dominante.“

Desigur, fiecare dintre opiniile citate de specialiştii în meteorologie care au urmărit să dezlege misterul acestui fenomen neobișnuit ne ajută să înţelegem modul în care acesta s-a produs, care au fost factorii naturali implicaţi şi care este frecvenţa cu care un astfel de fenomen natural poate să apară. Nu există nicio îndoială că acest fenomen misterios, profund semnificativ pentru atenţia oamenilor, s-a produs în urma manifestării simultane a unor factori decisivi.

Însuşi faptul că acest fenomen a fost fotografiat la „momentul potrivit“, iar fotografiile au fost apoi accesate de un mare număr de oameni, reprezintă un aspect profund semnificativ. Probabilitatea extrem de redusă ca un astfel de fenomen meteorologic să se producă, precum şi aspectul deosebit de semnificativ al formei structurii surprinse în fotografii atestă faptul că ceea ce portughezul Rogerio Pacheco a imortalizat în cele câteva fotografii postate pe internet este cu adevărat un fenomen deosebit şi misterios.

Însăşi denumirea semnificativă ce i-a fost atribuită de către aproape toţi oamenii care l-au privit şi care l-au contemplat, şi anume Mâna lui Dumnezeu, ne oferă tuturor prilejul de a reflecta profund asupra modului tainic în care Dumnezeu dăruiește fiinţelor umane, în anumite situaţii speciale, unele semne care sunt grandioase, unice şi irepetabile.

Citiți și:

Sunete stranii, precum acelea din trecut, ce pot fi considerate mesaje ale îngerilor Apocalipsei, au fost auzite iar în Olanda, Marea Britanie, Maroc!

Revelaţiile Fecioarei Maria

yogaesoteric
5 martie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More