Arnold Schwarzenegger a îndemnat oamenii să renunțe la consumul de carne, la summitul de la Paris pe tema schimbărilor climatice

 

La summitul ONU asupra schimbărilor climatice care a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2015 la Paris, celebrul actor și politician Arnold Schwarzenegger a îndemnat populația lumii să adopte un regim vegetarian, cel puțin câteva zile pe săptămână.

Nu avem timp să dezbatem îndelung și să convingem toți oamenii de necesitatea adoptării unor măsuri pentru a stopa degradarea planetei, provocată chiar de cei care o locuiesc. În timp ce vorbim, 19.000 de oameni mor în fiecare zi din cauza poluării cauzate de combustibilii minerali. „Acceptați aceste morți? Acceptați că pe tot globul există copii nevoiți să respire prin inhalatoare?”, a întrebat Schwarzenegger. „Pe lângă faptul că acești combustibili minerali ne distrug plămânii, suntem cu toții de acord că până la urmă această resursă se va epuiza. Și ce vom face atunci?” Fostul guvernator al Californiei și-a făcut auzit mesajul din ce în ce mai mult, afirmând că oamenii trebuie să se unească pentru a găsi o soluție pentru schimbarea climatică, și nu să se acuze unii pe alții.

„Întreaga lume îi solicită Chinei să fabrice produsele pe care le folosim, și astfel trimitem de fapt toată poluarea în China, iar această țară trebuie să găsească soluții și noi toți trebuie să o ajutăm. Nu arătăm cu toții cu degetul (către China) și nici nu este o situație de genul «ei împotriva noastră», ci mai degrabă de genul «cum putem acționa împreună?»”, a spus Schwarzenegger în cadrul unui discurs susținut la summit-ul ONU.

Arnold Schwarzenegger și-a exprimat punctul de vedere la lansarea acordului pentru protecția mediului la care s-a ajuns la acest summit. Prin aceste măsuri se dorește alinierea acțiunilor și angajamentelor statelor semnatare la anumite obiective comune, până în 2020, transformând astfel urbanizarea rapidă și dinamicile regionale în oportunități care să conducă la schimbări masive benefice de mediu, de sănătate și economice. Schwarzenegger este unul dintre foarte puținii politicieni republicani din America ce susțin mișcări care luptă împotriva schimbărilor climatice.

Într-un interviu acordat la acest summit postului de televiziune britanic BBC, fostul guvernator a dezvoltat subiectul referitor la ce poate face fiecare dintre oameni pentru a proteja planeta, și anume: să consume din ce în ce mai puțină carne.
 
Fermele de animale produc circa 28% din gazele cu efect de seră. Totuși, a le cere oamenilor să devină dintr-odată vegetarieni ar putea fi prea provocator și ineficace, consideră actorul. El sugerează ca populația să renunțe treptat la consumul de carne, începând cu una sau mai multe zile pe săptămână în care oamenii să consume doar hrană vegetariană.

„Ne putem lua proteinele din multe alte alimente”, a afirmat Schwarzenegger. „Am văzut mulți culturiști și halterofili care sunt vegetarieni. Un prieten mi-a recomandat ideea de a înceta să mai consumăm carne. Cred că este o idee bună, dar oamenii nu vor fi de acord. Cred însă că vor accepta să înceteze să mai consume carne una sau două zile pe săptămână – trebuie să începem gradat. Este o provocare foarte mare, dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să nu o punem în practică!”

Consumul de carne afectează foarte mult mediul înconjurător. Producerea unui kilogram de proteine din carne necesită folosirea a 3-10 kilograme de proteine din vegetale, ca să nu mai vorbim de suprafețele întinse de pământ folosite pentru creșterea animalelor, de apa consumată și de emisiile masive de gaze cu efect de seră provenite de la fermele de animale.

Citiți și:
Situaţia în Paris cu ocazia Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP21)
Folosindu-se de noua lege de «preîntâmpinare a infracțiunilor», Franța a arestat 24 de activiști climatici!
Unii cercetători în domeniul geneticii confirmă: practica yoga şi regimul vegetarian activează «enzima nemuririi»

yogaesoteric
5 martie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More