Mana

Mana este un concept folosit în tradiţia iniţiatică Huna din Hawaii. Se consideră că mana are trei forme primare, fiecare dintre ele funcţionând într-una dintre cele trei straturi de bază ale personalităţii fiecărei fiinţe umane. Mana, forţa de bază a vieţii, operează la nivelul infrastructurii Eului în Sinele Inferior (unihipili), adică în subconştient. Ea are puterea de a construi şi de a menţine formele, inclusiv corpul fizic şi poate fi omologată destul de bine cu energia eterică. Mana-mana operează la nivelul structurii Eului Median (uhane), cel conştient. Ea este puterea creativă a voinţei şi manifestă gândirea şi emoţiile corespunzând energiei astrale. Mana-loa operează la nivelul suprastructurii Eului Superior (aumakua), supraconştientul. Aceasta este o energie subtilă de foarte înaltă frecvenţă, care poate fi cultivată şi folosită pentru vindecare instantanee şi pentru a realiza miracole. Conţine în ea de asemenea, puterea compasiunii şi şi-ar putea găsi un termen echivalent în energia cauzală.

Tradiţia Huna afirmă că toate formele de mana (energie) curg prin corpul uman în valuri care emană din plexul solar şi curg simetric în jos către unul din picioare, şi apoi înspre spate şi în sus către umărul opus, schema de curgere fiind asemănătoare cu imaginea cifrei 8. Principiul sublimării energiei era cunoscut şi în tradiţia Huna. Se consideră că MANA de pe nivelele inferioare poate fi convertită şi ascensionată pe nivelele superioare. Şi în cazul acestei tradiţii se afirmă că energia (mana) poate fi manevrată cu ajutorul unor exerciţii specifice de respiraţie şi de vizualizare.

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More