Manipularea ideologică BigTech și anatomia fact-checking-ului (II)

 

Nu mai este nici o surpriză faptul că Facebook, Twitter, Instagram, Netflix, Google, YouTube, Amazon, Microsoft și alții mai mici au devenit simple instrumente de propagandă ale globaliștilor care se pretind „progresiști”.

Citiţi prima parte a articolului

În evenimentele de la Capitoliu, legat de cazurile absolut evidente, cum ar fi cel al lui John Earle Sullivan (Black Lives Matters Utah), nicio vorbă în analizele verificatorilor de fapte! Fact-checkerii aproximează destul de convenabil că dacă au vorbit despre cei doi sau trei deja amintiți în prima parte a articolului, precum „şamanul” Jake Angeli sau Matthew Heimbach, nu mai are sens să vorbească și despre Sullivan sau alții, întrucât e deja evident că informația este presupus falsă din start.

 
John Earle Sullivan

Ulterior, însă, când subiectul nu a mai putut fi ocolit, tot cei de la Poynter, adică PolitiFact, revin cu precizarea tâmpită că Sullivan se afla la fața locului „ca să documenteze” ce se petrece. „Întâmplător”, imaginile îl arătau vorbind unui grup, pe care-i îndemna „let’s burn this shit down”, adică să incendieze Capitoliul! FBI l-a arestat pe Sullivan în timp ce fact-checkerii încă ascundeau apartenența și acțiunile lui.

La fel, nicio vorbă despre imaginile înregistrate cu suporterii lui Trump care scandează „Antifa! Antrifa!” când un personaj sparge ferestrele, acțiune la care suporterii președintelui nu iau parte. Nici despre imaginile în care demonstranți cu șepci MAGA solicită poliției să cheme ajutoare deoarece unii, probabil Antifa, vor să intre în „Goddamned Capitol”.

Jurnalistul de investigații Paul Sperry postează o informație obținută de la un fost agent FBI aflat la fața locului, care îi relatează că la Capitoliu s-ar afla „Antifa thugs” (huligani Antifa), anume cam de-un autobuz („1 bus load”).

Aflat la fața locului, și Jack Posobiec (fost ofițer de informații la Office of Naval Intelligence – ONI), fost analist al Camerei de Comerț al SUA în Sanghai, fost corespondent al OAN și Rebel News Network, mai bine cunoscut pentru dezvăluirile făcute în celebrul caz „Pizzagate”, relatează despre persoane în haine negre care incită mulțimea la violențe.

Chiar mai interesant ar fi însă de remarcat că, de atâtea verificări, nimeni nu a remarcat esențialul! Poate că discursul lui Trump de la „elipsă” era apt să incite la acțiune, numai că discursul acela era rostit în momentul în care cei de la capitoliu pătrundeau deja în clădire. Trump și susținătorii lui se aflau la cca. 2 kilometri distanță, adică o jumătate de oră pe jos! Iar discursul s-a încheiat cu alte 20 de minute mai târziu!

„Incitarea” propriu-zisă viza presiuni asupra republicanilor, nicidecum asupra Congresului. Erau vizați vicepreședintele Mike Pence și diversele grupuri jenante din Partidul Republican, „never-trumperii”, apoi RINO (republicanii doar cu numele etc.) și care sunt susținători ai establishmentului.

„Insurecția” a avut în principal participanți pașnici, îi așteptau înăuntru fotografi profesioniști – după cum reiese din înregistrările video, parte din fotografii fiind acum pe pagina Poliției metropolitane din D.C., apoi cei care „subminau statul de drept” îi urmau pe polițiștii care le arătau pe unde să meargă, ca la un tur ghidat.

Apoi, afară, accesul a fost blocat, astfel ca înăuntru să existe doar un număr limitat de „insurgenți” sau „criminali”, chiar și cei aflați înăuntru nefiind puși pe vandalizări, ci făcând fotografii cu tablourile sau făcându-și selfie-uri în diferite locații.

Barack Obama – A Promised Land (2020) este o lucrare care descrie dezamăgirea populației „albe” și extremiste de faptul că Barack Husein Obama a câștigat succesiv două rânduri de alegeri în Statele Unite, motiv pentru care l-ar fi votat pe Donald Trump în 2016. La rândul său, Trump, alb și – ca atare – „extremist”, ar fi lucrat pentru adâncirea clivajelor între albi și afro-americani, susținând rasismul!

Oricât de elucubrantă ar fi teoria, iată că acum i se adaugă și evenimentele de la Capitoliu, anume se justifică astfel acțiunea Poliției de a permite accesul protestatarilor în clădire, pe singurul considerent că erau majoritar albi! Și, evident, rasiști!

Michelle Obama a cerut ca Big Tech să îl blocheze definitiv pe Trump și ei s-au conformat. Twitter îl suspendă definitiv pe Michael Flynn, Sidney Powell, Reddit interzice forumul r / DonaldTrump, interdicția nedeterminată a Facebook asupra lui Trump a urmat deciziile luate de acesta, Twitter și YouTube, Snapchat l-au suspendat pe Trump pe termen nelimitat, iar Shopify a eliminat magazinele conduse de organizația Trump. Campania TrumpTwitter a fost vârful de lance a ceea ce s-a numit „The Purge”, suprimând în jur de 100.000 de conturi ale celor cu vederi de dreapta, printre aceștia aflându-se și președintele în exercițiu al Statelor Unite, avocați ai acestuia, congresmeni republicani, publiciști, practic oricine cu vederi apropiate de Trump.

Până în prezent, Twitter a pierdut 12% din valoarea acțiunilor, înregistrând pierderi de cca. 5 miliarde de dolari! Trump singur avea 88 de milioane de urmăritori.
Facebook pierde valoarea de piață de 60 de miliarde de dolari în două zile, pe măsură ce boicotul publicitar continuă, în ciuda încercărilor lui Mark Zuckerberg de a retrage discursurile de ură; mai mulți agenți de publicitate s-au alăturat boicotului rețelei sociale, iar Facebook face aproximativ 70 de miliarde de dolari anual din reclame.

Starbucks au oprit publicitatea pe toate platformele de socializare. O lungă listă de companii au retras publicitatea de la Facebook Inc în sprijinul unei campanii care a vizat gigantul social media pentru că nu a făcut suficient pentru a opri discursul de ură pe platformele sale.

Campania Stop Hate for Profit a fost inițiată de mai multe grupuri americane pentru drepturile civile după moartea recidivistului toxicoman de culoare George Floyd aflat în custodia poliției. De asemenea, Ford a stopat toate reclamele naționale de pe reţelele de comunicare virtuală pentru următoarele 30 de zile. Alte companii care s-au alăturat boicotului includ Pepsi, Unilever, Adidas, Coca-Cola, HP, Lululemon, Clorox și Verizon.

Mitchell Baker (Mozilla) a făcut propunerea să se depisteze cine sunt cei care dau bani de reclame republicanilor și să se acționeze în consecință. Simpla scoatere de pe platformă nu este suficientă, spun cei de la Mozilla, e nevoie ca vocile democrate („relevante”) să fie amplificate, iar celelalte estompate. Nimic nou pentru Google care face asta deja de multă vreme!

YouTube a șters canalul lui Donald Trump și continuă să șteargă conturile celor cu vederi de dreapta.

Cumulus Media, al treilea cel mai mare proprietar american al posturilor de radio AM și FM, amenință să concedieze gazde de spectacol care pun la îndoială rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020. Cumulus, ale cărui posturi găzduiesc nume precum Mark Levin, Chris Plante și Dan Bongino, ajunge la mai mult de un sfert de miliard de ascultători în fiecare lună, cu programe difuzate prin 416 posturi deținute și operate de companie și alte 8.000 de afiliați prin intermediul Westwood One, o filială a Cumulus.

Airbnb a anunțat că va examina rezervările din zona DC și oricui asociat cu un „grup de ură” i se va anula rezervarea și îi va fi interzis accesul pe Airbnb. De prisos să mai vorbim despre invențiile „progresiste” precum Uber sau Uber Eats. O serie de republicani s-au trezit în situația ciudată în care firma nu le mai livra servicii doar din cauza convingerilor politice, despre care primiseră informații direct de la platformele social media!

Dar s-a mers și mai departe! Au urmat concedieri reciproce. În Silicon Valley (și nu numai), numeroase firme au început să-și identifice angajații după stickerele de pe mașini, cei care împărtășeau viziuni diferite de ale conducerii fiind concediați pe loc.

Potrivit Bloomberg, Deutsche Bank a decis că nu mai dorește să asigure servicii fostului președinte Donald Trump! Cu alte cuvinte, o bancă a refuzat să ruleze milioanele de dolari ale clientului, doar pentru că acest client a fost președintele Statelor Unite, cu viziunile căruia conducerea băncii sau altcineva nu era de acord! Mai mult, demența a mers și mai departe! O a doua bancă folosită de Trump, Signature Bank i-a închis lui Trump toate conturile personale și a solicitat anularea contractelor pe care le avea cu Trump.

Semnalul dat a fost puternic, numeroase alte companii aliniindu-se acestui șantaj ordinar împotriva clienților, în încercarea de a demonstra că există un partid unic, o viziune politică singulară acceptată și o poziție de forță în fața căruia clientul nu are decât să-și plece capul.

Curt Schilling, participant la mitingul din Washington D.C. a avut surpriza să rămână fără asigurare, întrucât cei de la AIG Insurance au decis să nu-l mai asigure întrucât este susținător al lui Trump! Decizia a fost luată după ce agentul și conducerea companiei au vizionat profilul social media al lui Curt Schilling, client de peste 17 ani al companiei de asigurări! AIG face parte din companiile „Too Big to Fail” care au cauzat criza din 2008!

John Matze, CEO al Parler a primit amenințări cu moartea, iar locuința i-a fost atacată de necunoscuți, iar firma de securitate cu care avea contract „a acceptat” să piardă un client și să renunțe la obiectiv. Familia a trebuit să se mute în altă locuință. Dar, tot legat de Parler, utilizatorii serviciului au fost constant urmăriți și pe timpul demonstrației de la Washington, anume pe baza aplicației instalate pe terminalele smart pe care le aveau asupra lor și a datelor GPS.

Una peste alta, ideea era de a-i îndepărta pe cei cu altă viziune din societate odată cu preluarea puterii. Între timp, la Washington, în Congres, se discutau aberații și mai mari! De exemplu, Alexandria Ocasio-Cortez, una dintre cele mai sinistre figuri din rândurile democraților, susținea nevoia „deprogramării” republicanilor, a nu se înțelege că a politicienilor, ci a cetățenilor având această opțiune politică, și chiar internarea lor în lagăre de reeducare. Cca. 80 de milioane? Jumătate din națiune!? Evident, ideea a fost imediat preluată de susținătorii democrați.

Laura Loomer este un politician republican din Florida, care a beneficiat din plin de atenția social-media. Și de atenția fanilor ei, dar și de atenția companiilor, care au cenzurat-o copios de-a lungul timpului. Nu vorbisem despre Wikipedia, un alt tomberon „progresist”, unde mormanul de gunoi este atât de mare că abia dacă mai merită să accesezi platforma. Deci, intrând pe Wikipedia, aflăm despre Laura Loomer că este de „extremă dreapta”. Dreapta nu mai există, oricine îndrăznește să nu fie socialist sau comunist (aka liberal sau „progresisit”) poate conta pe această etichetă! Apoi, e „conspiracy theorist” – adică cineva care emite teorii ale conspirației (aka diferite de „teoriile” stângiste, unele chiar de extremă stânga), deși nimeni nu explică de ce este greșit a discuta teorii, fie acestea și „ale conspirației”? Mai îngrijorător ar fi ca cineva să fie un „practician” al conspirațiilor!

În fine Loomer mai are și eticheta de „islamofob”! Ori aici, pot oferi deja consultanță în materie, fiind chiar eu în situația aceasta! De ce? Pentru că titlul unui text pe care l-am publicat într-o revistă a fost modificat de redacție în: „Milioane de refugiați iau cu asalt țările noastre”. Nu găsesc nimic greșit în informația aceasta. Într-adevăr, milioane de refugiați vin în UE și nu cred că e vreun secret. Sigur, din perspectivă oligofrenă, „progresistă”, acest enunț este „islamofob”, cretinul care a făcut acuzația referindu-se la sintagma „iau cu asalt” în termeni militari, acuzându-mă că răspândesc ideea că UE ar fi atacată, iar cum majoritatea refugiaților sunt islamiști, devine evident că eu sunt „islamofob”. Nu ai cum să combați așa ceva! Dacă zici că ninge, poți fi catalogat drept rasist, zăpada fiind albă, iar tu făcând apologia albului, devine evident că ai ceva împotriva a tot ceea ce este negru, deci ești rasist.

Dar, să revenim la Loomer! După ce a fost eliminată de Twitter, Facebook și Instagram, nu-i așa, pentru că era „islamofobă”, „conspiraționistă” și de „extremă dreapta”, PayPal, Venmo, GoFundMe au refuzat să îi mai ofere servicii, iar Chase Bank i-a retras posibilitatea de a mai utiliza online banking. Comcast i-a suprimat în plină campanie accesul la e-mail și SMS, Uber și Lyft i-au refuzat serviciile de transport.

Loomer nu a suferit vreo condamnare în viața ei, nu a comis infracțiuni, nici chiar violențe în familie și niciodată nu a avut probleme psihice. Cu toate acestea, numele ei a fost plasat în Sistemul Federal Național de Verificare Instantanee a Antecedentelor Penale (NICS) și i s-a interzis să dețină vreodată armă de foc. Adică, iată o încălcare flagrantă a dreptului constituțional de a se bucura de prevederile celui de-al doilea amendament și de a deține legal o armă! Singurii care au abilitatea de a lua o asemenea decizie sunt cei din FBI!

Mai mult, Loomer a fost plasată și pe „No-Fly lists” fiind catalogată „de extremă dreapta”, deci oarecum asimilată unui terorist, ceea ce înseamnă deplasări doar cu trenul sau mașina, iar distanțele în SUA pot fi destul de mari! Dar, cazul Loomer nu este singular. Compania aeriană Delta a refuzat să transporte două femei, care au și fost debarcate, întrucât un terț le-a auzit vorbind între ele și a tras concluzia că ar fi susținătoare Trump. Problema cu Loomer este însă că a fost jurnalist de investigații, lucrând pentru Project Veritas și pentru The Rebel Media. Loomer a dat în judecată Twitter, Apple, Facebook și Google pe temeiul restrângerii dreptului ei la liberă exprimare, garantată de primul amendament al Constituției.

The Purge 2 – Antifele, belemeii și Qanon

Compania Facebook a eliminat peste 78.000 de profiluri atât de pe platforma Facebook, cât și de pe Instagram, spunând că au postat „conținut QAnon” și conținut legat de „mișcări sociale militarizate”! Facebook a adăugat că „aceste grupuri lucrează în mod constant pentru a evita regulile noastre, dar vom continua să studiem modul în care acestea evoluează pentru a menține oamenii în siguranță”. Pagini, grupuri, profile sunt șterse în continuare cu zecile de mii! La fel se petrece și pe Twitter, Google și YouTube.

„Aceste conturi au fost implicate în schimbul de conținut dăunător asociat QAnon la scară largă și au fost dedicate în principal propagării unor teorii ale conspirației în cadrul serviciului”, a declarat Twitter la 11 ianuarie.

De ce discutăm aici despre QAnon? Pentru că, departe de a fi ceea ce se pretinde că este (sau că a fost), QAnon e cel mai probabil o operațiune de tip „psy ops”! După ce adepții „mișcării” au infiltrat conturile republicane, conservatoare, de susținători ai lui Trump, au început să posteze mesaje identice cu ale acestora, până când, brusc, au apărut îndemnuri de demobilizare, insistând că „băieții cu pălării albe” (aluzie la clișeul cinematografic din filmele western unde bandiții purtau pălării negre, iar eroii buni albe) se ocupă de victoria lui Trump, iar susținătorii nu au decât să „respecte planul” și să aștepte ca băieții buni să-și desăvârșească opera.

Oricum a existat o demobilizare generată chiar de Trump, perceput de susținătorii săi ca fiind eroul pe cal alb care luptă pentru „mase”, ca atare, bătălia fiind angajată, nu mai rămânea pentru susținători decât să consume popcorn și să urmărească „spectacolul”.

QAnon a insistat pe pasivitate și „respectarea planului” și când echipa lui Trump a solicitat mobilizare. Pe urmă, tot QAnon a fost și în primele rânduri în timpul „insurgenței” de la Capitoliu, alături de Antifa și BLM. Așa-zisul șaman a beneficiat de atenție permanentă pe durata acțiunii, fiind pozat și filmat din toate unghiurile, iar apoi a fost martorul celor care au vrut să-l pună pe Trump sub acuzare.

Twitter suspendă conturile Antifa din New York, peste 71.000 fiind pur și simplu rase de pe platformă. La fel Antifa Sacramento, cu peste 17.000 de conturi.

Rămâne extrem de interesant atașamentul Antifa și Black Lives Matter față de politicile de extremă stânga, parte a planului Forumului de la Davos – Marea Resetare. La fel, pagina web utilizată de Antifa a devenit odată cu inaugurarea lui Joe Biden la Casa Albă, doar o pagină care redirecționează spre site-ul președinției. „Sistemul” a decis să își șteargă definitiv urmele oricărei colaborări cu extremiștii pe care i-a dădăcit atâta vreme.

Riposta Antifa și BLM nu s-a lăsat așteptată! La Seatle și la Portland, bandele „negre” au devastat localuri din centru, mici afaceri, iar la Portland sediul democraților. De data aceasta, forțele de ordine nu au mai privit politicoase ca pe vremea „dictatorului” Trump, ci au împrăștiat demonstranții cu brutalitate. Cel puțin 8 au fost arestați, iar ziua următoare au urmat noi ciocniri cu forțele de ordine.

Există semne clare că Black Lives Matter și Antifa sunt nemulțumiți de felul în care au fost folosiți de partid și de serviciile americane și rămâne de văzut în ce măsură această supărare va fi sau nu întoarsă împotriva „stăpânului”. Având în vedere nivelul de inteligență al acestora, puțin probabil, totuși.

Ca o concluzie, cei care consideră că „nu au nimic de ascuns” pe platformele de social media, iar că acestea oferă din pură bunătate sufletească un serviciu public, sunt în gravă eroare. Oricine dorește să utilizeze aceste servicii mai mult decât pentru a posta pisicuțe și căni cu cafea, se află într-o mare încurcătură. Deocamdată, cu toată migrarea masivă dinspre Facebook și Twitter către Gab, MeWe, Rumble, Minds etc. sau chiar în zona de libertate „rusească”, adică Telegram și VK, jocurile sunt departe de a fi făcute.

Social media înseamnă așadar posibilitatea de a-ți pierde locul de muncă dacă un alt partid decât cel pe care-l susții câștigă alegerile, înseamnă pierderea unor drepturi precum cel de a călători, de a comunica, de a beneficia de servicii bancare, de a închiria o locuință, de a avea intimitate sau siguranță fizică. Gratis, dar extrem de scump se livrează Facebook, Twitter, YouTube…

Autor: Ambrus Bela

Citiţi şi:

Anarhist BLM şi Antifa a vândut către CNN şi NBC News filmarea de la Capitoliu pentru 70.000 de dolari!

Au înlocuit cenzura marxistă a Partidului Comunist cu cenzura neo-marxistă de pe Twitter și Facebook

Un grup de 38 de state şi de teritorii din SUA au intentat un al treilea proces antitrust împotriva Google

 

yogaesoteric
23 februarie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More