Manipularea şi programarea ştiinţifică a realităţii noastre


Citatele de mai jos sunt extrase dintr-o carte intitulată Perspectiva ştiinţifică, a autorului Bertrand Russell, un renumit filozof britanic, un susţinător al eugeniei şi al guvernului mondial. El a avut o influenţă uriaşă în dictatura ştiinţifică în care noi toţi trăim în ziua de azi. Citatele următoare descriu modul în care guvernele utilizează propaganda în şcolile publice, televiziune şi filme pentru a modela opinia publică şi credinţele, în vederea manipulării largi a populaţiei în beneficiul elitei.


Manipularea ştiinţifică a gândirii publice

„Ştiinţa ne-a dat, prin succesiune, puterea asupra naturii neînsufleţite, puterea asupra plantelor şi a animalelor şi, în cele din urmă, puterea asupra fiinţelor umane.”

„Acesta este tipul de manipulare al idealiştilor care vor crea societatea ştiinţifică în   zilele noastre. Lenin este arhetipul. Şi Mao Zedong. Toată puterea reală va fi concentrată în mâinile celor care înţeleg arta manipulării ştiinţifice.” „Ştiinţa va fi studiată cu sârguinţă şi va fi strict limitată la clasa conducătoare. Populaţiei nu-i va fi permis să ştie cum i-au fost generate convingerile sale, cu alte cuvinte, publicului nu-i va fi permis să ştie cum credinţele şi opiniile lui au fost ştiinţific manipulate de către guvern pentru a gândi într-un anumit fel. Va fi de aşteptat ca bărbaţii şi femeile de rând să fie docili, harnici, punctuali, nepăsători şi mulţumiţi. Dintre aceste calităţi, probabil, mulţumirea va fi considerată cea mai importantă. În scopul de a o produce, toate cercetările de psihanaliză, behaviorism şi biochimie vor fi aduse în joc.”

Modelarea sclavului perfect pentru a fi mulţumit cu sclavia lui

Copiii „vor petrece mult timp în aer liber şi nu li se va oferi nicio carte de studiu în plus decât este absolut necesar. La temperamentul astfel constituit, docilitatea va fi impusă de metodele de instrucţie cazonă, sau poate prin metodele mai moi utilizate la Boy Scouts.

Toţi băieţii şi toate fetele vor învăţa de la o vârstă fragedă să fie ceea ce se numeşte „cooperativ”, adică, să facă exact ceea ce face toată lumea. Iniţiativa va fi descurajată la aceşti copii şi nesupunerea, fără a fi pedepsită, va fi eliminată din ei în mod ştiinţific. Planul de învăţământ va fi în mare parte ghidat, iar atunci când ei se vor apropia de sfârşitul anilor de şcoală vor fi învăţat deja ce este comerţul. Pentru a stabili ce tip de comerţ vor adopta, experţii le vor evalua aptitudinile. Lecţii oficiale vor fi realizate prin intermediul cinemaului sau al radioului, astfel încât un profesor să poată da lecţii simultan în toate clasele de-a lungul unei ţări întregi (învăţământul la distanţă care se practică cu succes azi prin intermediul internetului, n.r.). Menirea acestor lecţii, desigur, va fi ca ele să fie recunoscute ca sursă a unei înalte calificări, rezervate pentru membrii clasei de guvernare.”

„Este de aşteptat ca progresele în fiziologie şi psihologie să ofere guvernelor un control mult mai mare asupra mentalităţii individuale decât au acum chiar şi în ţările totalitare. Fichte a statuat că educaţia ar trebui să vizeze distrugerea voinţei libere, astfel încât, după ce elevii au terminat şcoala, să fie incapabili, pe tot parcursul restului vieţii lor, de a gândi sau acţiona altfel decât institutorii lor ar fi dorit. Dar în timpul lui acest lucru a fost un ideal de neatins: ceea ce el a considerat a fi cel mai bun sistem existent l-a produs pe Karl Marx. În viitor, aceste lipsuri nu sunt prevăzute să apară în cazul în care există o dictatură.

Dieta, preparatele injectabile, precum şi interdicţiile stricte se vor combina, de la o vârstă foarte fragedă, pentru a produce un gen de caracter şi un gen de credinţe pe care autorităţile le consideră de dorit şi orice critică serioasă la adresa puterilor va deveni imposibilă psihologic. Chiar dacă toţi trăiesc mizerabil, toţi vor crede despre ei înşişi ca sunt fericiţi, pentru că guvernul le va spune că sunt aşa.”

„În ceea ce priveşte lucrătorii manuali (muncitorii), ei vor fi descurajaţi să gândească serios: locurile lor de muncă vor fi făcute cât mai confortabile şi programul lor de muncă va fi mult mai scurt decât este în prezent; ei nu vor avea frica sărăciei sau a nenorocirilor pentru copiii lor. De îndată ce stau peste orele de lucru, activităţi de divertisment le vor fi furnizate, sau alt gen de activităţi, pentru a le provoca o veselie sănătoasa precum şi pentru a preveni orice gânduri de nemulţumire, care altfel le-ar putea înnoura fericirea.”


Propagandă: de la sala de clasă la Hollywood

„Se pare că tehnica publicitară ne arată că, în marea majoritate a colţurilor lumii, orice propunere va obţine acceptarea dacă este reiterată în aşa fel încât să rămână în memorie. Cele mai multe dintre lucrurile pe care le credem, le credem pentru că noi le-am auzit afirmate (de altcineva); nu ne amintim unde sau de ce au fost afirmate, de aceea suntem în imposibilitatea de a fi critici chiar şi atunci când afirmaţia a fost făcută de către un om al cărui venit va fi majorat prin acceptarea acesteia şi chiar dacă nu a fost susţinută de nici un fel de dovezi.” (Ex: cât profită Al Gore de pe urma minciunii că CO2 controlează temperatura de pe Pământ.)

„Reclamele tind, pe măsură ce tehnica devine tot mai perfecţionată, să fie mai puţin şi mai puţin argumentative, şi mai mult şi mai mult izbitoare. Atât timp cât se crează o impresie, rezultatul dorit este atins.”

„Luând acest fapt în considerare, în mod natural ne întoarcem la subiectul educaţie, care este a doua mare metodă de propagandă publică. Educaţia are două scopuri foarte diferite; pe de o parte are ca scop dezvoltarea individului şi oferirea cunoştinţelor, care vor fi utile pentru el; pe de altă parte, acesta are ca scop producerea de cetăţeni, care vor fi convenabili pentru stat sau pentru biserică, care se vor ocupa cu educarea lor. Până la un punct aceste două scopuri coincid în practică: este convenabil pentru stat ca cetăţenii să fie capabili să citească şi să aibă unele aptitudini tehnice în virtutea cărora să fie în măsură să facă o muncă de producţie; este convenabil ca aceştia să aibă suficient caracter moral pentru de a se abţine de la o crimă, precum şi să aibă suficiente informaţii pentru a fi în măsură să-şi dirijeze viaţa. Dar atunci când vom trece dincolo de aceste cerinţe elementare, interesele individuale pot intra în conflict de multe ori cu cele ale statului sau ale bisericii. Aceasta în special în ceea ce priveşte credulitatea.

Pentru cei care au controlul publicităţii, credulitatea este un avantaj, în timp ce pentru individ o putere de judecată critică este mai mult decât probabil să fie benefică; în consecinţă, statul nu vizează producerea unei deprinderi ştiinţifice a minţii, cu excepţia unei mici minorităţi de experţi, care sunt bine plătiţi, şi, prin urmare, ca regulă, suporteri ai status quo-ului. Printre cei care nu sunt bine plătiţi credulitatea este mai avantajoasă pentru stat; în consecinţă, copiii la şcoală trebuie să înveţe ceea ce li se spune şi sunt pedepsiţi în cazul în care exprimă neîncredere. În acest fel, un reflex condiţionat este stabilit, conducând la credinţa în orice s-a spus autoritar de către persoanele în vârstă, ca importanţă.”

„Per ansamblu, în prezent în educaţie, forma de loialitate faţă de stat cea mai accentuată este de ostilitatea faţă de duşmani.”

Predarea uniformităţii prin Hollywood şi televiziune

„Invenţiile şi tehnicile modeme au avut o influenţă puternică în promovarea uniformităţii de opinie şi în a-i face pe oameni mai puţin individuali decât erau. […] Dar, în lumea modernă există trei mari surse de uniformitate în plus faţă de educaţie: acestea sunt presa, cinemaul şi radioul. Poate că cel mai important dintre toţi agenţii moderni de propagandă este cinemaul. În cazul în care cinematograful este implicat, motivele tehnice ale producţiilor de mare amploare, care duc la uniformitate la nivel mondial sunt supracopleşitoare. Costurile unei producţii bune sunt colosale, dar nu sunt mai mici dacă aceasta este expusă rar decât dacă este expusă mai des şi peste tot.”

„Marea majoritate a tinerilor, în aproape toate ţările civilizate îşi derivă ideile lor despre dragoste, onoare, mod de a face bani, precum şi despre importanţa hainelor bune, de la serile petrecute pentru a vedea ce crede Hollywood-ul că este bun pentru ei. Mă îndoiesc că toate şcolile şi bisericile combinate la un loc au o influenţă aşa de mare ca sălile de cinema, în ceea ce priveşte opiniile tinerilor cu privire la astfel de chestiuni intime ca dragostea şi căsătoria precum şi modul de a face bani. Producătorii de la Hollywood sunt marii preoţi ai unei noi religii.”


Depopularea – cheia spre guvernul mondial

„Există trei modalităţi de control a unei societăţi în ceea ce priveşte populaţia. Prima este prin controlul naşterilor, a doua este pruncuciderea sau chiar războaiele distructive, iar a treia – o societate ştiinţifică a lumii nu poate fi stabilă, cu excepţia cazului în care există un guvern mondial. Numai dacă … o putere sau un grup de puteri ies victorioase şi purced la a stabili un guvern unic mondial cu monopol asupra forţei armate, (în acest caz) este clar că nivelul de civilizaţie trebuie să fie într-un declin continuu…”

În concluzie, unul dintre cele mai mari exemple de manipulare şi programare ştiinţifică a societăţii noastre este discuţia despre încălzirea globală; elitele au inundat pieţele mass-media cu o propagandă care îi va face şi mai bogaţi şi care implantează în psihicul uman ideea că oamenii nu sunt buni pentru mediul înconjurător. Ei au propagat afirmaţia că CO2 – element esenţial al vieţii – este un gaz toxic care ar trebui să fie reglementat de către un guvern mondial.

Elita globală a încercat să convingă întreaga lume să accepte propunerea că oamenii sunt răi şi că toate activităţile umane trebuie să fie reglementate de dragul planetei. Acesta este doar unul dintre numeroasele exemple despre manipulările ştiinţifice în formarea opiniilor şi credinţelor publicului. Copiii sunt loviţi din greu de propagandă, nu doar la TV şi în filme, dar şi în sălile de clasă; aşa cum spunea Russell, şcolile publice sunt un laborator pentru conturarea sclavului perfect; ei convertesc minţile tinere pentru a accepta Religia Noii Ordini Mondiale, care se ocupă tot cu reglementarea şi distrugerea vieţii umane pe Pământ.

Nu uitați că Bertrand Russell a scris această carte în 1954.

Sursa: mucenicul.wordpress.com

Citiţi şi:
Dezvăluri din istoria secretă a manipulării: experimentele şi planurile criminale elaborate de Institutul Tavistock
Noam Chomsky: 10 strategii de manipulare a populației aplicate zi de zi de «elite»
Manipularea mediatică şi loviturile de stat. Cazul pseudo-revoluţiei române  

yogaesoteric
8 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More