Marcahuasi – cel mai straniu loc de pe Pământ

 

Aflat la est de Lima, în vârful unui munte cu o înălțime de aproximativ 4000 de metri deasupra nivelului mării și înconjurat de prăpăstii, platoul Marcahuasi reprezintă un loc enigmatic pentru mulți cercetători și călători. Caracterul său special este conferit de formațiunile din piatră cu forme umanoide și animaliere, care, văzute prin ochiul expertului, elimină posibilitatea ca acestea să fi apărut prin eroziune naturală. Se poate sesiza clar mâna omului dintr-o epocă îndepărtată, care a dat naștere acestor figuri pentru a exprima o idee sau pentru a lăsa un semn al trecerii sale.

Marcahuasi este un platou de origine vulcanică de aproximativ 1,8 km pătrați, unde se găsește un ansamblu de sculpturi și basoreliefuri executate în roci masive de porfir și diorit. Partea stranie este că sunt reprezentați atât oameni (tipuri umane indigene, asiatice, caucaziene), cât și animale (rinoceri, lei, cămile, broaște țestoase) care nu au trăit niciodată în această regiune. Dintre cele mai cunoscute reprezentări pot fi menționate ,,Monumentul Umanității”, ,,Cap de incaș” sau o gigantică masă de granit, care, observată din unghiuri diferite, înfățișează 14 tipuri genetice umane.

Aici se află și The Goddess Thueris (sau Zeița egipteană Ta-urt), Valley of the Seals (Valea sigiliilor), The Tortoise (Broasca țestoasă) și multe altele. Originea platoului a fost destul de clar explicată de geologi, dar originea sculpturilor de piatră – realizări remarcabile ale unei epoci demult apuse – este încă departe de a fi elucidată.

Primele studii au fost făcute de arheologul Julio Cesar Tello. Au urmat apoi studiile profesorului peruan dr. Daniel Ruzo, care, cunoscând și alte sculpturi similare în Mexic, România, Franța, Anglia și Egipt, a emis teoria că toate ar fi creații ale aceleiași civilizații avansate, pe care el a numit-o Masma.

Dr. Daniel Ruzo crede că această cultură Masma ar fi înflorit cu mii de ani în urmă, fiind distrusă în urma cataclismelor care s-au succedat pe Pământ. Este însă dificil ca mediul academic să accepte existența unei astfel de culturi deoarece, potrivit teoriei darwiniste, acum 8000 de ani oamenii erau încă primitivi și trăiau în peșteri. Și totuși, mari cercetători precum Erich von Daniken, sau unele canale TV precum History Channel, consideră plauzibile afirmațiile neconvenționale ale dr. Daniel Ruzo, autorul cărții Marcahuasi. Istoria unei fantastice descoperiri. Conform dr. Ruzo, la fiecare aproximativ 8.608 ani Terra suferă ciclic mari transformări care pun în pericol existența tuturor ființelor vii. Cu toate acestea, spune dr. Ruzo, în câteva locuri din lume au fost construite cu foarte mult timp în urmă o serie de monumente fundamentale, destinate să reziste cataclismelor.

Nici aspectul ezoteric nu lipsește din platou: diferite tipuri de energii își fac din plin simțită prezența. Tocmai de aceea Marcahuasi este un centru energetic recunoscut la nivel mondial. Având o origine vulcanică, rocile au dezvoltat o mare varietate de cristale, mai ales din cuarț. După cum se știe, cristalele înmagazinează și emit radiații. În profunzimile platoului, există ape subterane care potențează efectul acestor energii. Unii experți care au studiat recent amplasamentul au găsit multe noduri unde energia se amplifică foarte mult.

Există și alte opinii, mult mai spectaculoase. Dat fiind că platoul este atât de plin de energie, alți cunoscători spun că aici ar fi de fapt o poartă de intrare în alte dimensiuni. În plus, pentru că în zonă au fost semnalate mai multe apariții OZN, locul pare a fi un centru fierbinte al întâlnirilor cu ființe extraterestre.

Platoul în ziua de azi

În zilele noastre, platoul Marcahuasi este lipsit de infrastructură și servicii, motiv pentru care călătorii trebuie să-și aducă tot ceea ce le este necesar (lucruri, apă, alimente etc.) din localitatea apropiată. Localitatea este numită San Pedro de Casta și este aflată în valea râului Santa Eulalia, provincia Huarochiri. Cei mai îndrăzneți care ajung aici urcă până la ,,Fortăreață”, punctul cel mai înalt al platoului, unde se află un monolit ce seamănă cu un imens altar de piatră.

Numeroase construcții de origine prehispanică atestă prezența umană pe acele meleaguri cu multe secole în urmă. În apropierea acestui loc există o interesantă varietate de păsări specifice regiunii, care bucură privirile vizitatorilor.

Curiozități

Privind ,,Monumentul Umanității”, observăm două chipuri: unul care privește la stânga și are un nas proeminent, ce ar putea fi al unui bătrân; iar celălalt privește la dreapta și pentru mulți reprezintă chipul unei femei. Din păcate, odată cu trecerea miilor de ani, nasul acesteia s-a estompat. Potrivit spuselor dr. Ruzo, toate rasele umanității sunt prezente în acest impunător monument din Marcahuasi.

Platoul Marcahuasi este pentru turiști un peisaj sălbatic, care impresionează prin grandoare, perfecțiune și stil. Este un loc impregnat cu multă istorie, dar și cu întrebări pentru care încă mai căutăm răspunsuri.


Citiți și:

17 artefacte care dovedesc că au existat civilizaţii preistorice avansate (I)

O piramidă din perioada Jurasicului a fost descoperită în Ucraina

Orașul hobiților. Structuri megalitice cu origini necunoscute din Munții Caucaz
 

 

yogaesoteric
11 iulie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More