Marea Britanie: Un operator feroviar a interzis angajaților să mai folosească expresia „doamnelor și domnilor”, care nu este suficient de „incluzivă”

Operatorul feroviar London North Eastern Railway (LNER) anunță că angajații săi vor fi avertizați să nu mai folosească expresia „Doamnelor și domnilor”, în urma plângerii formulate de un pasager non-binar. Controlorilor de tren li s-a spus să nu folosească mesajul de salut „ladies and gentelmen”, pentru a nu aduce ofense pasagerilor care nu se pot identifica nici ca bărbați, nici ca femei.

Într-o postare pe Twitter adresată LNER, un pasager a scris: „Bună ziua doamnelor și domnilor, băieților și fetelor. Ca persoană non-binară, acest anunț nu mi se aplică, de fapt, mie, așa că nu voi asculta”.

Operatorul este de părere că reclamantul are dreptate și spune ca angajații „ nu mai folosească un limbaj ca acesta”. Într-o declarație ulterioară, LNER a confirmat că utilizarea frazei va fi revizuită, adăugând că este dedicată diversității și incluziunii „în tot ceea ce facem pentru clienții, colegii și comunitățile noastre”.

Militanții pentru drepturile LGBT susțin că expresii precum „doamnelor și domnilor” exclud persoanele care nu se identifică ca bărbați sau femei, ci mai degrabă ca non-binare, precum cântărețul Sam Smith. În loc de „el” sau „ea”, persoanele non-binare preferă să fie identificate prin pronume neutre, precum „ei”.

LNER a primit plângeri suplimentare din partea altor pasageri, care consideră că personalul ar fi firesc să folosească în continuare expresia consacrată.

Călătoresc în mod regulat cu dvs. și cred că a fi întâmpinat cu «Bună dimineața, doamnelor și domnilor» nu este jignitor. Este destul de minunat”, a scris un client.

Nu întâmpinăm o singură persoană, facem tot posibilul pentru a saluta fiecare persoană. Iată diferența”, a spus operatorul.

Urmărim să ne asigurăm că avem un serviciu incluziv pentru oricine, indiferent de modul în care se identifică.

Identifică-te oricum îți place, dar putem opri această prostie?”, a spus însă deputatul conservator Mark Jenkinson.

Citiți și:
Pe timp de pandemie, UE promovează intens agenda LGBT profitând de neatenția cetățenilor
IMBECILITATEA UIMITOARE a corectitudinii politice: La Cambridge, cuvintele «geniu», «talent» sau «inteligență» au fost INTERZISE
«Discriminarea», «Intoleranța» și «Toleranța represivă» – concepte marxiste ale Școlii de la Frankfurt, care au reapărut altfel deghizate (I)

 

yogaesoteric
30 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More