Marea înșelătorie ecologistă

Anii ’60 au fost cei dedicați poluării în general. Iată câteva titluri:

 • În 15 ani poluarea ne va duce la o foamete generalizată
 • În 20 de ani omenirea va dispărea într-un imens nor albastru”.

Anii ’70 au venit cu o altă provocare: răcirea globală. Titlurile vremii sunt cât se poate de sugestive:

 • Până în secolul XXI va începe o epocă glaciară” (NASA)
 • O nouă Epocă de Gheață până la începutul secolului XXI” (National Center for Atmospheric Research)
 • Vine o nouă Epocă de Gheață” (Washington Post)
 • Atenție la răcirea globală!” (Scrisoare a Universității Boston către Nioxon)
 • Sateliții demonstrează cât se poate de clar că o nouă Epocă de Gheață vine cu rapiditate” (The Guardian)
 • Semne ale Epocii de Gheață sunt peste tot: temperatura globală a scăzut cu 2,7 grade F din 1940” (TIME Magazine)
 • Epuizarea ozonului este un mare pericol pentru viață” (semnal de alarmă tras de un „specialist” al Universității din Michigan)
 • În ceea ce privește răcirea globală, climatologul Stephen Schneider de la Universitatea din Wisconsin se lamentează că are de-a face doar cu «urechi surde»” (NYT)

Anii ’80 au venit cu obsesia terminării iremediabile a resurselor naturale (20 de ani era termenul), dar și cu obsesia creșterii nivelului apelor. Tot atunci se pun bazele teoriei încălzirii globale, dar mai cu frână:

 • Maldivele vor fi complet sub apă în 30 de ani” (Agenția France Press)
 • Oficial al ONU: Până în anul 2000, creșterea nivelului mărilor va anula națiunile” (Associate Press)
 • Omul de știință Jim Hansen afirmă că autostrada West Side din New York va fi sub apă până în 2019

Anii ’90 ne-au scutit de nebunie, însă anii 2000 au preluat nebunia încălzirii globale. Iată titlurile:

 • Zăpezile aparțin trecutului. Copiii noștri nu vor ști ce-i zăpada.” (The Independent, 2000)
 • Pentagonul către Bush: În mai puțin de 20 de ani Marea Britanie va fi Siberia” (The Guardian, 2004)
 • Un om de știință al NASA afirmă: «Suntem prăjiți. În 5-10 ani Arctica nu va mai avea pic de gheață!»” (Associated Press, 2008)
 • Arctica va rămâne fără gheață până în 2013” (Al Gore, 2008)
 • Prințul Charles avertizează că ne-au mai rămas doar 96 de luni pentru a salva lumea: «Prețul capitalismului este mult prea mare»” (The Independent, 2009)
 • Gordon Brown: «Avem mai puțin de 50 de zile pentru a salva planeta de la catastrofă»” (The Independent, 2009)
 • Arctica va rămâne fără gheață în doi ani” (The Guardian, 2013)
 • Mai avem 500 de zile pentru a evita un haos climatic” (John Kerry, 2014)

Tocmai ce ați citit o istorie a minciunilor despre climă din ultimii șaptezeci de ani, compilată de portalul Zero Hedge. Aceeași logică buruienoasă, aceleași alegații demente, aceleași „previziuni” catastrofice care niciodată nu se îndeplinesc. Vă sunt proaspete în memorie și, cu toate acestea, vă uitați în gura ălora care le latră pe la televiziuni.

Uniunea Europeană tocmai ce vrea să ne omoare mobilitatea prin introducerea forțată a mașinilor electrice. Reducerea mobilității va fi dublă: în primul rând din cauza capacității fizice a bateriilor care doar la modelele premium depășește 300 km reali (!!!) și apoi din cauza incapacității de a-ți încărca mașina pe măsură ce parcul auto crește. La modelele de masă, bateria ține câțiva zeci de kilometri, iar iarna e nevoie să iei în considerare și posibilitatea să-ți împingi vehiculul. La o temperatură sub -10 grade, capacitatea acumulatorilor se înjumătățește. Modelele premium care se laudă cu autonomii de 500km, n-au cum să facă mai mult de 250 km iarna. La o temperatură de -20 de grade, probabilitatea ca o baterie de masă să funcționeze este aproape zero. Asta nu v-o spune nimeni.

În cercurile „inițiate” se cunoaște socoteala, dar se merge înainte întrucât viitoarea culpabilizare va fi cea reprezentată de „circulația excesivă” cu mașina. Și ideea pusă în practică e cea a reformării orașelor astfel încât să nu mai fie nevoie de mașină! Frumos, nu? Adică de la o autonomie de câțiva zeci de kilometri s-ar ajunge la o autonomie de câțiva kilometri. Adică zero!

Treaba este întoarsă pe toate părțile de cercurile globaliste care și-au scos trompetele în stradă. Este o prostovancă, pe numele său Alexandria Ocasio-Cortez, o comunistă imbecilă care repetă ca o flașnetă defectă toate temele pe care i le dictează globaliștii. Asta cu redesenarea orașelor e tema ei favorită. Știți la cât s-ar ridica nota de plată doar pentru ca SUA să pună în aplicare ideile ăsteia? Peste 90 trilioane, adică aproape cinci bugete ale SUA. Și ăia, în loc s-o trimită la plimbare pe proastă, se uită în gura ei, iar unii mai tâmpiți o și votează!

Ce-i totuși cu nebunia asta? Cam aceeași situaţie care este și cu nebunia covid: o gașcă de șmecheri vor bani. Mulți bani! Așa cum la covid se gândesc să statueze vaccinarea periodică, la fel și-n cazul „încălzirii globale” se fac presiuni pentru cheltuieli absolut aberante în tehnologii chipurile novatoare. Se investesc bani aberanți în reciclare, în condițiile în care societatea consumeristă de azi exclude din start capacitatea de reciclare. Are cineva curaj să le impună reciclarea reală ălora cu băuturi? Adică exact cum se făcea pe vremuri, cu sticla de sticlă la schimb? Are cineva curaj să impună distribuția vrac a laptelui? Adică să te duci cu sticluța ta la dozator și să-ți iei laptele? Și la fel să se petreacă cu toate produsele de bază? Evident că nu! N-ai mai avea falsa iluzie a concurenței: zahărul X e „mai bun” decât zahărul Y. Fără ambalaj s-ar prinde proștii că „produsul premium” pe care-l cumpără, în realitate nu există, fiind făcut pe aceeași bandă ca și produsul de bază.

Sau vă mai dau un exemplu: s-a gândit cineva ca tot rahatul pe care-l preiau canalizările orașelor să fie transformat în biogaz? Nu râdeți! Nea Nicu se gândise, făcuse chiar primele designuri de asemenea incinte. Ar fi bine să aflați că rahatul uman e cel mai bun în producerea biogazului. Se face ceva în direcția asta? Evident nimic deoarece, în numele „energiei verzi”, se cumpără tot felul de stații performante de epurare, mari consumatoare de energie. De ce nu se merge pe direcția biogazului?

Aceeași întrebare ar fi și în ceea ce privește gropile de gunoi care numai ecologice nu sunt. Se plânge lumea că pute rău prin Chiajna. Aveți idee ce-i ăla care pute? Vă spun eu: hidrogen sulfurat, adică un gaz care-ar putea fi ars astfel încât să producă căldură și electricitate. De ce nu se petrece asta? Pentru că, în realitate, nu se vrea! Totul este o imensă propagandă menită strict înrobirii oamenilor.

Și acum, pentru că tot v-am umplut capul cu „ecologisme”, este timpul să aflați și adevărul: din 1850 până azi temperatura globală a crescut cu … 1,09 grade! Asta în conformitate cu mult prea trâmbițatul raport referitor la schimbarea climatică!!! Unde-s „flăcările iadului” cu care ne tot amenință goarnele globaliste? Unde-i dezastrul?

Totul este o imensă minciună menită a vă face să-i credeți și să vă înhămați singuri la jug. Gândiți limpede!

Autor: Dan Diaconu

Citiţi şi:
Ecologie, control populațional și Noua Ordine Mondială
Klaus Schwab, tătukul Marii Resetări: «Nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți pentru asta!»

 

yogaesoteric
28 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More