Pentru că Guvernul federal nu a făcut-o… BILD le cere iertare tuturor copiilor din Germania!

Publicația Bild și-a cerut scuze copiilor din Germania pentru suferințele la care au fost supuși de Guvernul federal în timpul pandemiei de SARS-CoV-2, din cauza unor părinți – inclusiv jurnaliști – care nu au fost suficient de critici la adresa politicienilor, lăsându-i să implementeze măsuri distructive pentru societate și să îngrădească accesul copiilor la educație.

Un gest public prin care jurnaliștii se dezic de actualii decidenți și promit să fie mai atenți ce aleg pentru viitorul copiilor lor.

Rândurile de mai jos dau frisoane presei înregimentate în tabăra guvernamentală din România, pentru că la noi nu există vreo publicație tipărită care să aibă curajul unui asemenea mesaj:

Aș dori să le spun milioanelor de copii din această țară, pentru care noi, ca societate, suntem cu toții responsabili, ceea ce guvernul nostru federal și cancelarul nostru nu au îndrăznit încă să spună: vă cerem iertare. Vă cerem iertare pentru un an și jumătate de politici ce au făcut din voi niște victime.

Victime ale violenței, neglijenței, izolării, singurătății emoționale. Pentru o politică și o presă care vă insuflă până astăzi, ca o otravă, sentimentul că sunteți un pericol mortal pentru societatea noastră.

Nu sunteți deloc, nu-i lăsați să vă spună asta. Noi este necesar să vă protejăm pe voi, nu voi pe noi.

Această situație ne dezonorează ca societate.

Doresc să o spun cât se poate de clar: ceea ce vi s-a făcut vouă, copiilor, de către un guvern pe care noi, ca părinți, l-am ales pentru voi, pe care, evident, nu l-am criticat suficient de aspru pentru că a închis școli și a interzis accesul la terenurile de fotbal, ne dezonorează ca societate”, se arată în articolul semnat de Julian Reichelt.

De la începutul pandemiei, în martie 2020, douăzeci de persoane sub 20 de ani au murit în Germania din cauza coronavirusului sau cu covid.
În 2020, 152 de copii sub 14 ani au fost uciși, cu patruzeci mai mulți decât în aceeași perioadă din 2019.

Citiţi și:
Riscă să apară o „generație pierdută”: două investigații The Guardian prezintă efectele pe care pandemia și închiderea școlilor le au asupra bunăstării și sănătății mintale a copiilor
Masca și distanțarea fizică au slăbit sistemul imunitar al copiilor, spun oamenii de știință

 

yogaesoteric
28 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More