Marea ruptură. Trăim astăzi într-o lume dominată de o singură ideologie, un fapt istoric unic, ideologia unui singur partid globalist

Trăim astăzi într-o lume dominată de o singură ideologie, un fapt istoric unic, ideologia unui singur partid globalist. Constituția acestuia din urmă a început în momentul Războiului Rece, când structurile transnaționale au fost puse în aplicare în cele mai diverse forme: mass-media, corporații bancare și comerciale… În ciuda diferitelor sectoare de activitate, aceste forțe au fost unite prin natura lor supranațională. Odată cu căderea comunismului, ele s-au trezit în poziția de control al lumii.

Sfârșitul comunismului a marcat și sfârșitul democrației, timpul nostru de astăzi nu este doar post-comunist, ci și post-democratic. Astăzi asistăm la instaurarea totalitarismului democratic sau, dacă preferați, la instaurarea democrației totalitare.

În timpul Războiului Rece, democrația era o armă îndreptată împotriva comunismului. Putem vedea astăzi că vremea Războiului Rece a fost un moment culminant în istoria Occidentului. Bunăstare fără egal, progres social extraordinar, descoperiri științifice și tehnice enorme, totul era acolo! Prin urmare, țările occidentale domină, dar și decad în același timp, deoarece își pierd treptat suveranitatea în favoarea a ceea ce eu numesc „supra-societatea”. Aceasta este alcătuită din întreprinderi comerciale și necomerciale a căror zonă de influență se extinde dincolo de națiuni. Țările occidentale sunt supuse, la fel ca celelalte, controlului acestor structuri non-naționale, supra-naționale. Suveranitatea națiunilor este, de asemenea, o parte considerabilă și constitutivă a pluralismului și, prin urmare, a democrației, la scară globală.

Integrarea europeană provoacă dispariția pluralismului în cadrul acestui conglomerat, în favoarea unei puteri supranaționale. Nu vom mai putea avea astfel democrație politică sau economică ca în zilele războiului rece. Țările occidentale au experimentat adevărata democrație în timpul Războiului Rece. Partidele politice aveau diferențe ideologice reale și programe politice diferite. Toate acestea au influențat viața oamenilor, au contribuit la bunăstarea lor. S-a terminat. Atacul masiv asupra drepturilor sociale din vest a început odată cu căderea comunismului în est.

Astăzi, socialiștii la putere din majoritatea țărilor din Europa duc o politică de dezmembrare socială care distruge tot ceea ce era socialist tocmai în țările capitaliste. Nu mai există o forță politică în Occident capabilă să-i apere pe cei umili. Existența partidelor politice este pur formală. Diferențele lor se estompează din ce în ce mai mult în fiecare zi. Acesta este totalitarismul financiar explicat odată de Paddy Chayefsky în Network (1976).

Democrația tinde, de asemenea, să dispară din organizarea socială occidentală. Această super structură nedemocratică dă ordine, sancțiuni, bombe, foame. Chiar și președinții americani se conformează. Totalitarismul financiar a supus puterile politice. Totalitarismul financiar este rece. Nu știe nici milă, nici sentimente. Dictaturile politice sunt jalnice în comparație cu acest totalitarism. O anumită rezistență care a fost posibilă în cadrul celor mai dure dictaturi, nu mai este posibilă acum. Nicio revoltă împotriva unei bănci un este posibilă, după cum se vede.

Ne aflăm într-o eră post-ideologică, dar în realitate supra-ideologia lumii occidentale diseminată în ultimii ani este mult mai puternică decât ideologia comunistă sau național-socialistă, fascistă. Cetățeanul occidental este mult mai uimit decât era media sovietică prin propaganda comunistă. În domeniul ideologic, ideea contează mai puțin decât mecanismele de difuzare a acesteia. Cu toate acestea, puterea de distribuție a mass-mediei occidentale este enormă. (…) Este suficient să se ia decizia de a stigmatiza un Karadzic sau un Milosevic și se pune imediat în mișcare o mașină de propagandă planetară. Și asta în timp ce liderii occidentali s-ar cuveni să fie judecați pentru încălcarea tuturor regulilor de drept existente…

Majoritatea cetățenilor occidentali cred că războiul împotriva Serbiei a fost corect. Soarta Americii este de a produce drogați și de a „fabrica rahat”, așa cum mi-a spus odată marele și curajosul cineast Richard Brooks: ,,În literatură, este la fel. Dominarea lumii este exprimată, mai presus de toate, prin diktat intelectual sau cultural. Acesta este motivul pentru care americanii se străduiesc de zeci de ani să scadă nivelul cultural și intelectual al lumii: vor să-l coboare la al lor pentru a putea exercita acest diktat.”

M-am referit la aceste realități în textele mele despre cultură ca o armă de distrugere în masă. Uite ce au făcut cu India sau Asia… Toți abonații la benzi desenate Marvel! Chiar și Scorsese sau Ridley Scott s-au plâns… Totul este convingător, deoarece, din păcate, este un procedeu vechi. Aceasta este standardizarea care a început încă de la Renaștere. Procesul de standardizare a lumii nu poate fi oprit în viitorul previzibil. Căci totalitarismul democratic este ultima fază a evoluției societății occidentale. Evoluție începută în timpul Renașterii.

Fragmente din cartea Marea Ruptură, de Alexandr Zinoviev

Citiţi şi:
De la biosecuritate la totalitarism
Sinistra Agendă din spatele panicii COVID-19

 

yogaesoteric
6 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More