Marele yoghin Ramakrishna despre adorarea lui KALI


Rupeţi-vă lanţurile rostind numele Mamei Divine KALI!

KALI, Marea Putere Cosmică a Timpului, reprezintă în eternitate principiul transformării continue care caracterizează întreaga lume a devenirii. Energia sa atotputernică îl ajută pe aspirantul sincer să atingă perfecţiunea ce se află dincolo de Timp. În viziunea tantrică, Maha Shakti (Suprema Energie Feminină) se află peste tot, permanent, în întreaga manifestare, sub multiple forme şi aspecte. Ea se manifestă sub forma a zece Mari Puteri Cosmice, care pot fi privite ca aspecte feminine prin intermediul cărora Supremul Divin creează, susţine şi hrăneşte fiinţele, lucrurile, fenomenele, tot ceea ce există în Univers. Forţele cosmice fundamentale sunt cunoscute în tradiţia tantrică secretă ca fiind DASHA MAHA VIDYA, cele zece Mari Puteri Cosmice. Dintre acestea zece, KALI este considerată a fi cea dintâi, deoarece Creaţia nu poate exista în absenţa energiei misterioase a timpului. Totodată, tradiţia tantrică menţionează că în epoca actuală energia dinamizantă a acesteia se manifestă cu o foarte mare putere şi poate conferi yoghinului perseverent realizări spirituale de excepţie care apar relativ repede.

De exemplu, se spune că marele yoghin Ramakrishna a atins eliberarea spirituală prin adorarea Marii Puteri Cosmice a Timpului – KALI. Bhakti-yoghin desăvârşit, cunoscut pentru fervoarea şi devoţiunea sa, el a atins totodată o stare de înţelepciune desăvârşită, devenind celebru prin învăţăturile spirituale pe care le-a oferit unui număr foarte mare de discipoli. Iată câteva idei-forţă din învăţăturile lui Ramakrishna pentru toţi cei care doresc să aprofundeze comuniunea cu sfera de forţă a Marii Puteri Cosmice KALI.

Ramakrishna despre KALI, MAMA DIVINĂ, MAHASHAKTI


“Forţa Primordială, Suprema SHAKTI, se joacă dintotdeauna, în jocul continuu al Creaţiei. În acest joc, ea creează, susţine şi distruge, aşa cum este orânduit. Această Putere se numeşte KALI. KALI, Mama Divină, este cu adevărat BRAHMAN, iar BRAHMAN este cu adevărat KALI. KALI şi BRAHMAN sunt una şi aceeaşi Realitate.”

“Mama Divină se joacă în multe feluri diferite şi se manifestă în nenumărate ipostaze. Ea este cea care este cunoscută ca Maha-KALI, Nitya-KALI, Shmashana-KALI, Raksha-KALI şi Shyama-KALI. Shyama-KALI are un aspect oarecum mai tandru şi este adorată zi de zi în casele indiene. Ea este cea care îşi revarsă bunătatea şi îndepărtrează frica. Oamenii o adoră pe Raksha-KALI, Protectoarea, pe timp de epidemie, foamete, cutremure, secetă şi inundaţii. Shmashana-KALI este teribilă, fiind întruchiparea puterii de distrugere.”

“Mama Divină doreşte să continue să se joace cu fiinţele pe care le-a creat.

Într-un joc de-a v-aţi ascunselea, căutarea se opreşte de îndată ce adoratorul Ei o găseşte. Dar cum nu toţi o găsesc, în felul acesta jocul poate să continue mereu şi mereu, cu toate fiinţele umane. Acest joc continuu este spre bucuria Ei.”

“Este ca şi cum Mama Divină ar şopti minţii umane, făcându-i cu ochiul: Du-te şi bucură-te de lume. Cum ar putea cineva blama mintea, când aceasta este natura ei? Mintea se poate desprinde de tot ceea ce este lumesc doar dacă Ea, Suprema SHAKTI, îşi revarsă Graţia, orientând mintea aspirantului către Ea. Doar atunci mintea va deveni devotată Picioarelor de Lotus ale Mamei Divine.”

“Actele creaţiei, crearea şi distrugerea, universul însuşi cu toate fiinţele create, sunt manifestările lui SHAKTI, Puterea Divină. Dacă meditezi profund asupra acestor aspecte, vei realiza că toate acestea sunt iluzorii precum un vis.”

“Nici o frunză nu se mişcă în afara voinţei lui Dumnezeu. Ce este libertatea omului? Toţi suntem supuşi voinţei lui Dumnezeu.

De aceea spun:

O, Mamă, eu sunt instrumentul, iar Tu eşti cea care mânuieşti instrumentul; eu sunt trăsura, iar Tu eşti cea care o conduci. Mă mişc aşa cum Tu mă mişti; fac ceea ce Tu mă faci să fac.


“Este oare posibil să înţelegem cum acţionează Dumnezeu şi de ce? El creează, susţine şi distruge. Vom putea vreodata să înţelegem de ce distruge? Mă adresez Mamei Divine: “O Mamă, nu am nevoie să înţeleg. Te rog trezeşte în mine dragostea pentru Picioarele Tale de Lotus”. Scopul vieţii umane este de a trăi iubirea plenară pentru Dumnezeu – bhakti.

Iar în ceea ce priveşte celelalte lucruri, Mama Divină ştie mai bine. Nu trebuie neapărat să le înţelegem.”

“Este oare KALI, Divina mea Mamă, de o complexă întunecime? Ea apare neagră pentru că Ea este văzută de la distanţă; dar atunci când fuzionezi în mod intim cu Ea, nu mai este aşa.

De la distanţă cerul apare ca fiind albastru, dar dacă te uiţi de aproape vei realiza că este incolor. Apa oceanului pare albastră de la distanţă, dar când te apropii şi o iei în mâini realizezi că nu are nici o culoare.”

“Dacă nu eşti stabilit în Samadhi, chiar dacă studiezi, analizezi, judeci şi raţionezi, nu vei reuşi să treci dincolo de “jurisdicţia” lui Shakti. Chiar şi atunci când spui: “eu meditez”, sau “eu contemplu”, tu te mişti de fapt în împărăţia lui Shakti, în realitatea Ei.”

“Trebuie să o îmblânzeşti pe Shakti, Energia Primară Kundalini, pentru a obţine astfel graţia lui Dumnezeu. Dumnezeu Însuşi este cel care creează Mahamaya, antrenând creaţia în jocul magic al creării şi distrugerii succesive.”

“Mama Divină este întotdeauna jucăuşă şi veselă. Acest univers este terenul ei de joacă. Ea are voinţa ei proprie şi întotdeauna calea Ei. Ea este plină de graţie, dăruind libertatea supremă unui om din o sută de mii.”

“Adorarea lui Shakti este extrem de dificilă. Nu este o glumă. În practica mea spirituală, timp de doi ani eu am urmărit numai să realizez acea stare în care sunt “instrumentul” Ei şi Ea acţionează în şi prin mine. Dar atitudinea mea firească a fost întotdeauna cea a unui copil care o caută pe mama lui. Priveam sânii oricărei femei ca şi cum ar fost ai mamei mele.“

“Cel care este lipsit de atribute are şi atribute. EL, care este BRAHMAN, este şi Shakti. Când te raportezi la El ca fiind inactiv, El se numeşte BRAHMAN, iar atunci când te raportezi la El ca fiind Creatorul, Susţinătorul şi Distrugătorul, El este numit Energia Primordială, KALI.”

“BRAHMAN şi Shakti sunt perfect uniţi, precum focul şi puterea lui de a arde. Atunci când vorbim despre foc ne referim automat şi la puterea lui de a arde. La fel, puterea focului de a arde are nevoie de focul însuşi. Dacă îl accepţi pe unul, trebuie să îl accepţi automat şi pe celălalt.”

“Dacă sesizaţi că ceva vă frânează sau este o piedică în progresul spiritual, tăiaţi legăturile!

Tăiaţi-le cu sabia numelui lui Dumnezeu. Lanţurile lui KALA (timpul) sunt distruse prin numele lui KALI.”

“Dumnezeu este angajat în trei feluri de activităţi: creaţie, susţinere şi distrugere. Moartea este inevitabilă. Toţi vom fi nimiciţi în momentul disoluţiei. Nimic nu va rămâne. Atunci Mama Divină va strânge seminţele pentru viitoarea creaţie. Mama Divină va scoate din nou la iveală seminţele pregătite pentru noua creaţie.“

“Tu ştii că sunt un neştiutor. Nu ştiu nimic. Atunci cine este cel care spune toate acestea? Spun Mamei Divine:
 
“O Mamă, eu sunt instrumentul şi tu eşti cea care îl mânuieşti.


Eu sunt casa, iar Tu eşti cea care locuieşte în ea.Eu sunt căruţa, iar Tu eşti cea care o conduce.Eu fac ceea ce Tu mă faci să fac. Vorbesc precum Tu mă faci să vorbesc;Mă mişc precum Tu mă mişti.

Eu nu exist!

Tu eşti totul!

Tu eşti totul!

Aceasta este măreţia; noi suntem doar instrumentele Ei.

yogaesoteric


25 mai 2007

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More