Marius Pieleanu își dorește ca România să devină parte a unui suprastat european, pe model SUA: Suveranismul mă plictisește. Marea problemă este creșterea semnificativă în sondaje a AUR

Marius Pieleanu, șeful grupului Avangarde, se declară un susținător al transformării Uniunii Europene într-un suprastat federal, pe model american. El a spus că suveranismul nu este o ideologie ci „o modă care mă plictisește”.

Suveranismul nu este o ideologie, este o modă care mă plictisește. Sunt un european convins. Cred că locul României este într-o Europă confederativă, pe modelul SUA”, a declarat Marius Pieleanu la Aleph News.

Problema acestuia este că partidul AUR tot crește în sondaje.

Marea problemă este creșterea semnificativă în sondaje a AUR. În interiorul populației cu drept de vot din România, este un procent de până la 25% care ar vota partide ca AUR. […] AUR va scoate un scor foarte mare la europarlamentare. Avansez niște capi de listă ai AUR: Mircea Diaconu, Mugur Mihăescu și niște surprize din zona presei. Foști moderatori de televiziune ar putea candida pentru AUR. AUR are un trend ascendent, de creștere”, a mai zis Pieleanu.

Conform acestuia, PSD și PNL iau în calcul o candidatură comună la președinție pentru a opri AUR.

Dacă se proiectează o construcție în care PNL să fie parte, să livreze Președintele cu acordul PSD iar PSD să ia 4 ani premierul, atunci s-ar putea să nu mai fie Marcel Ciolacu candidat. Mai există și a 3-a abordare: o personalitate a vieții publice care să candideze. Este foarte posibil să fie o nominalizare PSD-PNL comună la Președinție ca să destructurezi avântul AUR”, a mai zis Pieleanu.

Marius Pieleanu și grupul Avangarde sunt cunoscute drept favorite ale PSD, alături de Curs sau IRES. Firme apropiate de sociologul Marius Pieleanu au încasat de la PSD peste 1,3 milioane de lei, conform documentelor PSD.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL a încheiat în 2017 un contract, iar alte acte adiționale au fost încheiate în 2018. Valoarea a fost de 1,1 milioane de lei. Contractul s-a prelungit și în 2019, în perioada Vioricăi Dăncilă, scrie Universul.

Grupul lui Pieleanu a beneficiat și de destule contracte cu statul.

Citiți și:
Globaliștii au început să schimbe placa spre suveranism
Sondaj: 61% dintre români aleg suveranismul, doar 16% vor globalism

 

yogaesoteric
21 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More