Sondaj: 61% dintre români aleg suveranismul, doar 16% vor globalism

Într-un studiu recent realizat de către Institutul de Cercetări de Piață Avangarde, se arată faptul că o bună parte dintre români au rămas tributari ideii de suveranitate națională, fiind mai puțin de acord cu ideea globalizării, informează G4 Media.

Cifrele, mai exact, arată faptul că, din totalul respondenților, 61% rezonează cu ideea de suveranism, doar 16% sunt deschiși către globalizare, iar 21% nu pot aprecia răspunsul în mod exact. Aceasta denotă faptul că există totuși un procent destul de ridicat din populație care este nesigur, un procent care ar putea fi fructificat în mod corect tocmai prin promovarea valorilor naționale, a culturii românilor.

Sondajul confirmă o cercetare apărută în luna februarie, conform căreia două treimi dintre români ar vota cu un partid suveranist.

În ceea ce îi privește pe președinții americani Donald Trump și Joe Biden, primul dintre ei are întâietate cu 28% din voturi, în timp ce al doilea are doar 22%, alți 40% fiind indeciși.

Întrebați ce părere au despre modul în care se comportă alte state în raport cu România, respondenții au declarat că au cea mai bună părere despre relația cu Republica Moldova (53%), SUA (49%), UE (48%), Marea Britanie (44%), Franța (41%) și Germania (40%). La coada clasamentului se află Rusia (4%), Ungaria (13%) și China (24%).

De asemenea, fiind întrebați ce ar alege în perioada următoare între parteneriatul Strategic cu SUA și apartenența la Uniunea Europeană, 36% dintre români au ales relația mai puternică cu SUA (mai ales în contextul actual al conflictului militar din Ucraina), 35% au ales menținerea relațiilor apropiate cu UE, iar 26% au afirmat că nu pot aprecia.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22.09.2022-30.09.2022, pe un eșantion de 904 de subiecți (populație adultă, de peste 18 ani), folosind metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +/- 3,4%.

Citiți și:
Este necesar să ținem cu România! – Interviu cu prof. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române
Suveranitatea națională în Europa de azi

 

yogaesoteric
1 decembrie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More