Masaru Emoto despre M.I.S.A.

Tuturor prietenilor din lume, Konnichiwa (Bună ziua).
Sunt Masaru Emoto, autorul seriei de cărţi „Mesajul Apei„.


Începând de astăzi, pagina mea de web va căpăta un caracter multilingv. Astfel, informaţiile vor putea fi citite în limba japoneză, engleză, olandeză, franceză, italiană, spaniolă, rusă,  maghiară şi română. Acest lucru a devenit posibil cu ajutorul şcolii de Yoga M.I.S.A. cu care am creat o legătură foarte strânsă în timpul vizitei mele de la mijlocul lunii octombrie, în România. Când am aflat că în cadrul acestei şcoli există persoane care vorbesc diferite limbi străine, m-am hotărât să le împărtaşesc vechea mea dorinţă de a-mi face pagina de web accesibilă în mai multe limbi. Ei s-au oferit, fără nici o ezitare, să mă ajute. Aceasta este chiar prima dintre relatările din jurnalul meu, care este tradusă în toate aceste limbi.


Mesajul meu porneşte din Japonia spre România pentru a fi tradus, după care revine în Japonia pentru a fi pus pe pagina de web, astfel încât este nevoie de două sau trei zile până la actualizarea textului şi în celelalte limbi. Sper că vă voi trimite noutăţi şi relatări care să vă binedispună şi că tot mai mulţi oameni ne vor vizita pentru a se bucura de ele.


Despre vizita în România
Organizaţia care m-a invitat, este o şcoală de yoga numită M.I.S.A., un grup bine organizat cu aprox. 35000 de membri. Au filiale în Danemarca, Cehia, Franţa şi Italia, deci, cu siguranţa că sunt o organizaţie puternică în acest domeniu.


Din felul în care a fost primită conferinţa mea de presa şi seminarul de la Hotelul Marriott, am înţeles că acest grup nu este bine văzut de către guvern. La conferinţa de presă au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai presei scrise şi televiziunilor. Interviurile au fost foarte pozitive la început, dar gradat, au devenit din ce în ce mai ciudate, pe măsură ce au început să-mi pună tot felul de întrebări negative (neplăcute). 


Nu am răspuns direct la acele întrebări, ci le-am spus că voi răspunde la ele în cursul seminarului care va urma. Am ştiut că nu trebuie să-i iau în serios pentru că era evident pentru mine că ei doar vroiau să găsească un subiect pentru a-l folosi împotriva mea şi a  acestei organizaţii. Părea că există grupuri de presă cărora li s-a spus să prezinte o imagine negativă despre această organizaţie.
Deci, situaţia M.I.S.A. este ca şi aceea a lui Falun Dafa din China, guvernul din aceast ţară căutând orice motive pentru a o distruge. Pe de altă parte, MISA a vrut să arate că meditaţiile şi practicile yoga nu sunt neştiinţifice şi că se bazează pe acelaşi principiu pe care îl promovează « cel mai faimos om de ştiinţă din lume », Dr. Emoto.


Au trecut 15 ani de la abolirea regimului Ceauşescu dar această ţară este încă speriată de era comunistă. Astfel se poate explica şi de ce salariul mediu pe economie se reduce doar la câteva sute de dolari  (cineva l-a informat greşit!!!)  într-o ţară atât de bogată şi cu atât de multă apă.
A doua zi după conferinţă de presă am ţinut un seminar în sala în care se ţin cursurile practice de yoga. Au fost doar vreo 10 oameni la început dar până la începutul seminarului cele 500 de scaune s-au umplut repede. Am putut simţi că locul era plin de o  energie foarte puternică şi, uitându-mă în jur, am văzut mulţi oameni tineri, foarte frumoşi. 


Întreaga perioadă de 3 ore cât a ţinut seminarul, m-am simţit foarte bine. Nicolae, directorul acestei organizaţii a vorbit timp de o jumătate de oră înaintea mea. Ascultându-l, am ştiut imediat că în prezenţa acestor oameni mă pot exprima deschis pentru că ei mă vor înţelege. Astfel, am putut vorbi despre unele lucruri pe care nu pot să le spun tuturor în mod obişnuit, cum ar fi, de exemplu, viziunea mea asupra universului. M-am simţit foarte bine la acest seminar, pentru că am putut exprima tot ceea mi-am dorit să spun şi pentru că oamenii înţelegeau ceea ce le spuneam. Am primit multe râsete şi aplauze.
Prevăd că voi avea o relaţie pe termen lung cu această organizaţie. Cred că sunt un grup de oameni tineri, cu un mare potenţial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More