Medic pneumolog anti-mască, chemat în fața Consiliului Ordinului Medicilor

Doctorul Patrick Bellier, pneumolog și alergolog, care profesează în Sainte-Foy-lès-Lyon, a fost convocat în fața Consiliului departamental al Ordinului Medicilor din Franța pentru că refuză să poarte mască.

Cei care au reclamat cazul au fost pacienții scandalizaţi de comportamentul medicului, care nu a făcut decât să aibă curajul să acţioneze în conformitate cu propriile convingeri bazate pe argumente ştiinţifice şi să nu respecte nişte ordine arbitrare.

Dr. Bellier a sosit, puțin stresat, în în fața Ordinului Medicilor, pentru a răspunde acestei convocări. Pneumologul a purtat o mască pentru a evita amenda de 135 de euro, dar aceasta avea scris pe ea un mesaj clar şi la obiect: „Inutilă, ineficientă, periculoasă, criminală, obligatorie…” Câteva zeci de susținători îl așteptau la intrarea în clădire.

În fața colegilor săi, pneumologul și-a apărat argumentele anti-mască. Nu se pune încă problema unei sancțiuni disciplinare pentru medic ci, deocamdată, este o audiere de conciliere. Consiliul Ordinului Medicilor va decide dacă va iniția sau nu proceduri în fața camerelor de disciplină. Doctorul Bellier a refuzat să comenteze subiectul.

Un medic anti-mască

Medicul Patrick Bellier, pneumolog și alergolog, refuză să poarte mască în timpul consultațiilor și le cere pacienților să procedeze la fel. Contactat de postul France 3, el și-a justificat poziția aducând în discuție motive profesionale. Masca este, potrivit lui, incompatibilă cu practica medicală. O barieră în calea diagnosticului și un potențial pericol.

Dacă nu pot vedea fața pacienților, fac medicină după ureche! Aș putea la fel de bine să cumpăr un glob de cristal sau să consult prin telefon.”.

Medicul, care neagă că este extremist sau conspiraţionist, și-a exprimat convingerile științifice împotriva purtării obligatorii a unei măști. Masca reprezintă un răspuns contraproductiv la criza covid-19, potrivit acestuia. Pneumologul din Lyon este în favoarea principiului imunității colective; o abordare testată în unele țări de la începutul crizei covid, dar care nu este unanim acceptată în cadrul comunității științifice.

 

Citiți și:
Când biserica o ia razna de tot: Maica Domnului și Pruncul cu mască anti-covid
Studiile arată că masca ucide. Ce s-a petrecut când chirurgii nu au purtat masca
 

 

 yogaesoteric
10 aprilie 2021

 

 

1 Comentariu
  1. Dorina spune

    Bravo lui. Avem nevoie de mai multi oameni ca el pe lumea asta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More