Medici din Galaţi, cercetaţi pentru ucidere din culpă. Victima a așteptat rezultatul PCR afară, în frig, fără a i se administra un tratament adecvat

Familia unui bărbat de 46 de ani din Galați, decedat în unitatea de terapie intensivă a spitalului județean din localitate după ce a așteptat două zile să i se administreze un tratament, a deschis proces, acuzând medicii de ucidere din culpă.

Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, a declarat, conform NEWS.RO: „Pe toată durata zilei, victima Chirilă Florin-Nicu a aşteptat rezultatul PCR afară, în frig, fără a i se administra vreun tratament adecvat, până aproape de ora 20.00, când, datorită stării de oboseală şi temperaturii scăzute din exterior, în lipsa rezultatului PCR, a plecat la cerere, după ce i s-a solicitat să semneze că îşi asumă riscul de deces. Nici la acel moment nu i s-a pus diagnostic şi nu i s-a prescris un tratament adecvat la domiciliu. La ora 20.59 s-a obţinut rezultatul PCR negativ. Luni, 01.11.2021, ora 08.42, Chirilă Florin-Nicu a fost adus de ambulanţă în stare gravă, fiind retrimis de acelaşi medic şef de tură UPU la containere covid şi supus unui al treilea test PCR inutil, deşi medicul şef de tură Şandru Lidia cunoştea faptul că acesta fusese investigat şi avea rezultat PCR negativ din seara precedentă. Al treilea rezultat negativ s-a obţinut în jurul orei 14.10, ulterior pacientul fiind adus în UPU. În toată această perioadă, pacientul nu a primit niciun tratament. După ora 14.30, deşi analizele medicale din ziua precedentă sugerau starea de şoc septic / septicemie, acesta a aşteptat în UPU mai multe ore, fără tratament.

Conform TVR, bărbatul era vaccinat cu schema completă.

A doua zi, el a fost dus cu ambulanţa la spital, cu simptome de pneumonie, respectiv febră, frison, temperatură, dispnee.

Procurorii au precizat că bărbatul a mers la containerele UPU-covid din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, a fost înregistrat ca suspect covid şi i s-a făcut o radiografie toracică şi analize de laborator, rezultatele fiind obţinute până la ora 11.37. Rezultatul testului PCR obţinut la ora 14.10 nu era concludent și a fost repetată analiza PCR.

Aceștia spun că după cel de-al treilea rezultat negativ pacientul adus în UPU nu a primit niciun tratament, deși analizele „sugerau starea de şoc septic / septicemie”. Sursa citată a menţionat că, la ora 15.00, bărbatul a fost examinat de medicul internist de gardă care a decis un transfer intraspitalicesc la Spitalul TBC, unde a fost transferat la ora 16.30, consultat şi a revenit la ora 17.30 în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galați. Bărbatul a murit în timpul nopții, când era internat la ATI. Autopsia a demonstrat că decesul a intervenit în urma complicațiilor unei pneumonii.

Citiți și:
Raport dramatic: 71% dintre decesele care au avut loc în decurs de 20 de zile de la administrarea vaccinului apar că se datorează unor afecțiuni legate direct de vaccinarea anti-covid
Vaccinații, bombe cu ceas. Val de decese inexplicabile

 

yogaesoteric
15 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More