Medicul oncolog Jeffrey Long: „După 25 de ani de studiu al EGVM am ajuns să cred că există cu siguranță o viață după moarte”

Un medic oncolog din Kentucky, care a studiat aproape 5.000 de cazuri de experiențe la granița dintre viață și moarte (EGVM) în ultimii 37 de ani, susține că a ajuns să creadă că „există cu siguranță o viață după moarte”.

Jeffrey Long era rezident în oncologie când a dat prima dată peste un articol care descria o experiență la granița dintre viață și moarte. El studia la o bibliotecă cum să trateze cel mai bine cancerul cu ajutorul radiațiilor, când a dat peste acest caz fascinant care a sfârșit prin a-i transforma viața. Până în acel moment, fusese învățat că oamenii erau fie vii, fie morți, dar iată că acest cardiolog descria experiența uimitoare a unui pacient care murise și apoi revenise la viață, scrie odditycentral.com.

Long a fost dornic să afle mai multe despre experiențele la granița dintre viață și moarte sau EGVM, și a devenit atât de preocupat de ele încât, după rezidențiat, a înființat Fundația de Cercetare a Experiențelor de Moarte Apropiată, iar de atunci a colectat și studiat mii de EGVM. Concluzia sa – există cu siguranță viață după moarte.

Sunt medic. Am citit cercetări asupra creierului și am luat în considerare toate explicațiile posibile pentru EGVM”, a scris dr. Long într-un eseu pentru Insider Magazine. „Concluzia este că niciuna dintre ele nu se susține. Nu există nici măcar o explicație fizică cât de cât plauzibilă pentru acest fenomen.”

25 de ani de studiu

Aceste experiențe pot suna clișeic: lumina strălucitoare, tunelul, cei dragi. Dar, după 25 de ani de studiu al EGVM, am ajuns să cred că aceste descrieri au devenit tropi culturali pentru că sunt adevărate”, a declarat oncologul. „Am lucrat chiar și cu un grup de copii sub cinci ani care au avut EGVM. Aceștia au relatat aceleași experiențe ca și adulții – și la această vârstă, este puțin probabil să fi auzit despre lumini strălucitoare sau tuneluri după ce mori.”

Deși fiecare dintre cele peste 4.800 de experiențe la granița dintre viață și moarte pe care le-a studiat în ultimele trei decenii și jumătate este diferită, multe dintre ele împărtășesc anumite tipare. De exemplu, aproximativ 45% dintre persoanele care au o astfel de experiență au, de asemenea, o experiență extratrupească, care poate fi descrisă ca fiind „separarea conștiinței de trup, de obicei plutind deasupra”.

Se pare că, în timpul unei astfel de experiențe, o femeie și-a pierdut cunoștința în timp ce își călărea calul și, în timp ce trupul ei a rămas pe traseu, conștiința ei a călătorit împreună cu calul înapoi la ferma pe care o părăsiseră. Ulterior, ea a reușit să descrie cu exactitate ceea ce se petrecuse la fermă, chiar dacă trupul ei nu fusese acolo, iar cei prezenți i-au confirmat relatarea.

În fața dovezilor copleșitoare, am ajuns să cred că există cu siguranță o viață după moarte”, a declarat Jeffrey Long, adăugând că munca sa cu EGVM „m-a făcut un medic mai plin de compasiune și mai iubitor”.

Citiți și:
Prof. dr. neurolog Constantin Dulcan ne vorbește despre Lumea de Dincolo
Viața după moarte. Un şef de la Google a trăit-o şi a scris o carte. Iată ce ce ne împărtășește el…

 

yogaesoteric
9 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More