Viața după moarte. Un şef de la Google a trăit-o şi a scris o carte. Iată ce ce ne împărtășește el…

Mo Gawdat, un fost director de la Google, a trăit una dintre experienţele care continuă să fascineze generaţiile – viaţa după moarte – şi a fost atât de marcat încât a decis să scrie şi o carte.

Experienţa lui s-a derulat în timpul unei intervenţii chirurgicale minore, în care viaţa lui Mo Gawdat a fost în pericol:

„Am văzut acea lumină, m-am repezit printr-un tunel și am găsit calmul și pacea atât de frecvent descrise în experiențele la granița dintre viață și moarte. Ca să vă spun adevărul, a fost fabulos! A fost atât de distractiv, încât nu m-ar deranja să merg într-o altă călătorie.”

Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de posibilitatea ca partea esențială a identității noastre să continue chiar și după ce trupul moare. Au existat numeroase teorii expuse de-a lungul anilor cu privire la modul în care aceasta ar putea evolua, iar sursa lor provine de obicei din experiențele la granița dintre viață și moarte.

În cartea Rezolvare pentru fericire, Gawdat a folosit modele științifice, inclusiv teoria relativității lui Einstein, pentru a explica de ce crede că viața este continuă.

El a spus: „Relativitatea timpului înseamnă  tu și cu mine putem avea un concept de timp foarte diferit în funcție de viteza noastră, locul în care ne aflăm, punctul de vedere și alți parametri diferiți.

Absența timpului absolut face ca fiecare dintre percepțiile noastre despre începutul și sfârșitul oricărui eveniment specific  fie diferită.”

Mai mult, Gawdat a ajuns la concluzia că viața de dincolo nu respectă regulile și principiile lumii fizice.

Referindu-se la fiul său Ali, care a murit în 2014, autorul a ajuns la celebra teorie a relativității, enunţată de Albert Einstein. Astfel, fostul director de la Google a dezvăluit că „o felie” din spațiul şi timpul universului „poate include moartea lui Ali împreună cu propria mea naștere”.

Totuşi, el nu crede în asta asta și a sugerat că există o formă de viață de apoi în care toate acestea pot fi observate. „Observatorul real al acelei felii este necesar  existe în afara limitelor spațio-temporale, ca parte a vieții care a precedat Universul însuși. Adevăratul tu și adevăratul eu, în afara formelor noastre fizice, care trăiesc continuitatea vieții noastre lungi, transcend de-a lungul săgeții timpului.

Sinele fizic este o iluzie, viața nu este trupul care este supus limitărilor spațio-temporale.”

Antreprenorul a afirmat că propria sa experiență la granița dintre viață și moarte, cuplată cu alte „milioane” de cazuri, i-au dat speranță.

El a spus: „Pur și simplu, acestea sunt cazuri de oameni care experimentează moartea și s-au întors. Majoritatea descriu o poveste foarte benefică. Eu personal am experimentat călătoria minunată a unei experiențe la granița dintre viață și moarte când o operație minoră a decurs greşit.”

Gawdat este fostul director comercial pentru Google X – o unitate și organizație americană de cercetare și dezvoltare semisecretă fondată de Google.

Citiți și:
Realitatea tainică a experiențelor la granița dintre viață și moarte (I)
Crezi  nu există viață după moarte? Vezi care a fost opinia savanților de-a lungul secolelor!
O mărturie cu totul extraordinară a «călătoriei» unui neurochirurg materialist într-o dimensiune astrală paradiziacă (I)

 

yogaesoteric
10
decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More