Memoriu adresat Preşedintelui României – aprilie 2006

EXCELENŢEI SALE
P R E Ş E D I N T E L E   R O M Â N I E I,

DOMNUL
T R A I A N  B Ă S E S C U

 
Subscrisa, Asociaţia „Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut”, prin reprezentant legal

VĂ  SOLICITĂM  SĂ  MEDIAŢI
CONFLICTUL  EXISTENT  ÎNTRE  ASOCIAŢIA  NOASTRĂ
(CA PARTE A SOCIETĂŢII)  ŞI  INSTITUŢIILE  STATULUI,


atribuţie care se află în sfera prerogativelor instituţiei prezidenţiale
conform art. 80 din Constitutia Romaniei.

Acest conflict a devenit unul de amploare internaţionala şi poate avea o anumita înrâurire asupra credibilităţii democraţiei şi justiţiei româneşti în cadrul demersurilor pe care ţara noastră le face pentru a se integra în Uniunea Europeană.

Considerăm că o gestionare corectă a acestui caz, în sensul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale tuturor cetăţenilor României, printre care se află şi membrii şi simpatizanţii Asociaţiei noastre, va influenţa într-un sens eminamente benefic procesul integrării şi va aduce dovada aprecierii valorilor democratice.

În acest sens vă rugăm să constataţi din memoriul anexat că o parte dintre magistraţii români încalca consecvent legile României, sfidează ordinea de drept, valorile fundamentale ale unui stat democratic modern care aspiră să se alinieze la principiile politice, economice şi sociale contemporane.

Ţinând cont şi de campania mediatică negativă şi obsesiv-agresivă care a fost şi este îndreptată împotriva noastră de persoane aparţinând structurilor vechiului regim care controlează o mare parte a mass-mediei şi de discriminările efective la care sunt supuşi membrii şi simpatizanţii noştri, este evidentă existenţa unui conflict creat artificial de către autorităţile statului nu numai între noi şi aceastea, dar si intre noi si restul societăţii, proces premeditat şi urmărit pentru distrugerea Şcolii noastre de Yoga.

Beneficiind de experţi în psihologia şi manipularea maselor, precum şi de concursul proprietarilor unei mari părţi a mass-mediei, forţele de represiune au aruncat în „ochii” acesteia praful unor ipotetice infracţiuni grave, cum ar fi traficul de arme şi droguri sau al unor fapte aşa-zis imorale îndreptate împotriva minorei Mădălina Dumitru, astfel încât să creeze aparenţa unei legitimităţi a violenţei furibunde a acţiunilor lor. 

Am fost bătuţi, terorizaţi, umiliţi, furaţi şi excluşi din societate, au fost lipsite de consistenţă noţiunile de stat de drept, de libertate, de democraţie, de siguranţă şi de respectare a Adevărului.

Realizarea unei cercetări obiective a acestor abuzuri unice în lumea civilizată, deşi ştim că este incomodă şi laborioasă, este o datorie de onoare a Instituţiei Prezidenţiale care este un garant al respectării legii şi drepturilor omului, pentru că modul în care s-a acţionat împotriva noastră nu este doar extrem de nociv, dar reprezintă o ameninţare directă la adresa oricăror persoane sau grupuri de persoane care ar îndrăzni să gândească liber şi să refuze înregimentarea oarbă în acest sistem bazat eminamente pe valorile materiale.

O astfel de cercetare ar fi extrem de benefică şi înnoitoare, deoarece ar conduce la identificarea elementelor retrograde ale vechilor sau noilor structuri pentru care democraţia reprezintă doar o vorbă goală şi o faţadă în spatele căreia să se comită abuzuri uneori mai periculoase decât cele antedecembriste.

Suntem conştienţi de pericolul de imagine pe care vi-l asumaţi, prin îndrăzneala şi curajul de a ne considera demni de atenţia excelenţei voastre şi de a efectua cercetările pe care specificul activităţii dvs. le permite, dar vă rugăm să înţelegeţi că pentru noi nu există nici o altă şansă de reabilitare socială şi de aflare a adevărului.

Până şi dreptul de a protesta faţă de abuzurile cumplite ni-l exercităm sub ameninţare, deoarece Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în unul din Comunicatele media, pe lângă afirmaţiile contrare realităţii în care menţionează că de fapt nu cercetează M.I.S.A., ci indivizi izolaţi, ne-au pus în vedere că: „orice demers organizat şi dirijat cu rol de intimidare a organului de anchetă poate constitui infracţiunea de favorizare a infractorului, prevăzută în art. 264 Cod Penal care prevede că „ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii pentru a îngreuna sau zadarnici urmărirea penală, judecată sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.”

Aceasta ameninţare ne-a fost adusă probabil pentru a ne fi clar că cine îndrăzneşte să spună adevărul, să demaşte abuzurile săvârşite împotriva unor persoane nevinovate la comanda politică a fostului prim-ministru Adrian Năstase, riscă detenţia „de la 3 luni la 7 ani.”

Încercând cu rea-credinţă să ne minimizeze protestele şi să ticluiască probe, autorităţile realizează că de fapt nu au nici o probă nici împotriva liderilor şcolii de Yoga, nici împotriva lui Gregorian Bivolaru şi, în absenţa argumentelor, reprezentanţii

Consiliului Superior al Magistraturii au ajuns pur şi simplu să afirme în raportul lor că:

– Yoghinii şcolii M.I.S.A. ar fi cei care au dat presei imaginile filmate în 18 martie 2004, imagini care au generat virulenta campanie mediatică anti-M.I.S.A.

– Cererea Ministrului Justiţiei de a investiga aspectele semnalate în decizia Curţii Supreme Suedeze este considerată o imixtiune politică în actul de justiţie.

– Violenţa percheziţiilor din 18 martie 2004 este justificată prin temerile, neconfirmate, ale procurorilor români ca s-ar putea riposta cu agresivitate şi că yoghinii sunt suspecţii de trafic de droguri şi prostituţie, acuzaţii care nu au fost confirmate.

– Justiţia Suedeză este prezentată în ipostaza ridicolă de a fi respins o cerere de extrădare fiind influenţată de un film vizionat de judecători, film în care jucau actori yoghini îmbrăcaţi în poliţişti care bruscau alţi yoghini.

– In  cazul M.I.S.A. – Gregorian Bivolaru nu au existat abuzuri, deci nimeni nu este vinovat. Singurii vinovaţi sunt yoghinii, care în viziunea inspectorilor CSM s-au abuzat singuri, au înscenat acţiunile autorităţilor şi au generat campania de presă care le-a distrus imaginea publică.

Faţă de cele expuse mai sus considerăm evidentă necesitatea intervenţiei Excelenţei Voastre având în vedere prerogativele cu care aţi fost investit.

Data: 20.04.2006

Asociaţia M.I.S.A.
prin reprezentant legal

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More