Metaverse, un El Dorado de 30 trilioane de dolari?

Așa-zisul viitor al internetului nu este încă aici, dar va veni în curând și este dezvoltat în Metaverse, iar cei care l-au adoptat timpuriu spun că acum este momentul pentru a te alătura afacerii.

Estimările privind valoarea pieței în următorii 15 ani variază la nivel global între 10.000 și 30.000 de miliarde de dolari, ceea ce subliniază potențialul uriaș al noii platforme, iar Dubai intenționează să devină un lider mondial.

Strategia Metaverse a orașului își propune să crească contribuția sectorului la economia emiratului la 4 miliarde de euro până în 2030.

De la crearea de locuri de muncă până la îmbunătățirea tendințelor tehnologice și deschiderea de oportunități de afaceri, planul este de a spori oportunitățile de afaceri într-o varietate de domenii.

Strategia urmărește să implementeze tehnologii metaverse care pot contribui la îmbunătățirea performanțelor chirurgilor rezidenți cu 230% și la creșterea productivității inginerilor cu 30%, pe lângă faptul că va face ca 42.000 de locuri de muncă să devină virtuale.

La începutul acestui an, Virtual Assests Regulatory Authority din Dubai a devenit primul organism de reglementare din lume care urmărește să ofere un cadru pentru ca entitățile financiare să opereze în metavers, inclusiv, printre altele, banca și serviciile de stat, demonstrând angajamentul lor de a deveni un jucător cheie în lumea virtuală.

Experții IT spun că un sfert dintre noi vor petrece cel puțin o oră pe zi în metavers pentru muncă, cumpărături, educație, comunicare virtuală și/sau divertisment până în 2026.

Așadar, Metaversul reprezintă pentru unii o oportunitate de afaceri, dar pentru cei mai mulți oameni va reprezenta o tentantă … sursă de alienare…….

Citiți și:
„Soluția” tehnocraților la problema „suprapopulării”: familiile „digitale”. „Bebelușii” din metavers ai viitorului
25% dintre noi vor petrece cel puţin o oră pe zi în Metavers. Companiile vor putea urmări expresiile faciale și tensiunea arterială a angajaților
Metaverse: Sexul și pornografia sunt una dintre principalele surse de venituri în realitatea virtuală (VR)

 

yogaesoteric
18 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More