Decret guvernamental în Ungaria. Femeile care vor să avorteze este necesar să asculte bătăile inimii fătului înainte

Guvernul Ungariei a impus prin decret obligaţia de a asculta bătăile inimii fătului înainte de avort, o cerinţă pe care o vor îndeplini toate femeile însărcinate care optează pentru o întrerupere de sarcină, transmite EFE, citată de Agerpres.

Măsura a intrat în vigoare vineri 16 septembrie, potrivit hotărârii de guvern publicată cu câteva zile înainte în Monitorul Oficial şi care a fost semnată de ministrul de Interne Sandor Pinter.

Hotărârea stabileşte că, înainte să fie supusă procedurii de avort, o femeie va prezenta un document care să certifice că a primit informaţii despre semnele vitale ale fătului.

Pentru aceasta, medicii este necesar „să pună la dispoziţia gravidei un indicator al semnelor vitale ale fătului, într-un mod extrem de uşor de identificat”, este menţionat în hotărârea de guvern.

Potrivit sursei citate, prin semne vitale, guvernul se referă la bătăile inimii.

Legea anterioară, în vigoare din 1992, stabilea că între săptămânile 12 şi 24 de sarcină, femeia are dreptul să opteze pentru avort, fără alte cerinţe care să-i justifice decizia. În cazuri excepţionale – în general din motive medicale, când există un diagnostic al unei patologii care face ca fătul să nu fie viabil sau când viaţa mamei este în pericol – avortul este posibil chiar în perioade mai avansate de sarcină.

Citiți și:
Dacă nu ne vom feri copiii de avorturi şi mutilări LGBT, Dumnezeu va dezlănţui focul şi furia
În spatele fațadei: Cultura avortului este un cult transumanist al morții
SUA: O femeie diagnosticată cu cancer în fază terminală a refuzat să avorteze, iar după naștere s-a vindecat de boală în mod miraculos și copilul a fost complet sănătos

 

yogaesoteric
18 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More