Metroul londonez nu se va mai adresa călătorilor cu formula «Doamnelor și domnilor» pentru a nu se mai supăra transgenderii și persoanele fără gen

 

Anunțurile metroului londonez nu vor mai începe cu formula „Doamnelor și domnilor”, a anunțat societatea care gestionează transportul subteran, Transport pentru Londra (TFL în engleză).

Cei de la TFL au spus că anunțurile vor începe cu formula „Bună, tuturor”, pentru a se asigura că modul de comunicare va fi neutru și ca toți pasagerii să se simtă bineveniți, notează BBC.

Decizia a fost susținută de primarul Sadiq Khan, primul edil musulman din istoria orașului.

„TFL slujește un oraș vibrant, divers și multicultural și punerea la dispoziție a unui transport incluziv este scopul principal al TFL. Sunt conștient că există anumiți clienți care nu se vor simți confortabil cu felul în care anumite anunțuri vor fi făcute în stații”, a declarat primarul.

TFL, care s-a implicat deja serios în susținerea homosexualității, a precizat că și-a instruit deja personalul, dar că s-ar putea ca din când în când „persoane de bună credință să mai folosească și expresia «doamnelor și domnilor». Dacă se va petrece prea des, le vom reaminti angajaților ce au de făcut în acest sens”.

Grupul de activiști prohomosexualitate Stonewall a primit cu bucurie vestea, admițând că „Limbajul este foarte important pentru lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali și felul în care îl folosim va asigura sentimentul că toți oamenii sunt incluși”.

Ideologia gender sau teoria genului postulează că persoanele se pot simți de alt gen decât o arată biologia sau pot să se simtă fără gen. Până acum, există aproximativ 60 de „genuri” care au apărut în urma ideologiei de gen.

Adrian Papahagi, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, a comentat astfel decizia edililor londonezi:
„Their finest hour.
După ce au eliminat eroic dușmanii de clasă q.e.d, e.g. și i.e., britanicii sunt pregătiți de următoarea bătălie glorioasă: suprimarea discriminatorului, revoltătorului, jignitorului «ladies and gentlemen». Au dreptate: în fond, mai sunt prea puțini/e «ladies and gentlemen» în această mare de țoape prejignite.
Urmează interzicerea lui «mother and father», «boy and girl» și suprimarea definitivă a sordidelor rămășițe medievale «he & she»”.


Citiţi şi:

Care e aici manipularea? Au apărut deja persoanele de sex «non-binar», o altă invenție bizară progresistă…

INCREDIBIL dar real. O școală celebră le va permite băieților să poarte fuste, la ore

 

yogaesoteric
3 august 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More