Sex pervers şi bani în Biserică

 
În a doua săptămână a lunii iulie știrile despre Biserică au ținut pagina întâi. Întâi de toate, Biserica (cea ortodoxă română, sub sceptrul patriarhului Daniel) a fost zguduită de scandaluri sexuale. Un preot (Cristian Pomohaci) și un episcop (!!!) au fost implicaţi (separat) în practici homosexuale. Pe scurt, un scandal fără precedent. Asta a îndemnat BOR să nu ignore situația cum făcea de obicei. Probabil că episcopul de Huși (prins în flagrant într-un filmuleț în timpul unei partide de sex cu un preot) va fi demis și trimis la o mănăstire ca simplu călugăr. Și acolo va avea un câmp larg de desfășurare pentru metehnele sale.

 

Nici vorbă, circulau destule zvonuri despre asemenea practici, și nu de azi de ieri. Mediul este propice împerecherii între persoane de același sex, numai că de data asta este vorba de fapte certe. Odată cu apariția telefoanelor mobile și a camerelor video minuscule se pot înregistra pe ascuns tot felul de lucruri, altădată inaccesibile. Inclusiv partide de sex. Episcopul de Huși a fost prins într-o ambuscadă. Acest tip de imagini pot fi folosite pentru șantaj, estorcări, presiuni. Cazul de față. Așa au și ajuns în mass-media ultimele scandaluri, când episcopul homosexual a refuzat să plătească câte 50.000 de euro unor preoți care dețineau proba!!! Nimeni nu crede că aceste cazuri sunt singulare. Numai că (în lipsă de probe concludente) cazurile precedente au fost mușamalizate.

Situația continuă să fie foarte încurcată în ce-l privește pe Episcopul ortodox de Huși. El poate rămâne în continuare în funcție și poate sluji până la terminarea anchetei, potrivit ultimului anunț făcut de Mitropolia Moldovei.

„În urma anchetei se vor trage concluzii. Dacă ceea ce am vizionat astăzi este real, cu certitudine episcopul va fi caterisit. Până la luarea unei decizii de către Sfântul Sinod, el poate sluji. Până la luarea unei decizii de Sfântul Sinod, da (c.n. va rămâne în funcție)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, Pr. Marian Timofte.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a vizionat luni, 17 iulie, înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.
Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

Daniel se află în fața situației celei mai problematice de când este patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Credibilitatea sa și a BOR depind de reacția pe care o va avea la aceste fapte mizere, mai ales că morala și evlavia aici lipsesc. E doar mizerie umană și atât.

În urma şedinţelor conduse chiar de Patriarhul Daniel, s-a decis ca la cea mai importantă întâlnire ce va avea loc în cadrul BOR în august, să participe toţi membrii Sfântului Sinod – aşadar, pe 17-18 august, la Palatul Patriarhiei vor fi prezenți peste 50 de înalţi clerici atât din România, cât şi din străinătate care, în frunte cu preşedintele Sinodului, Patriarhul Daniel, vor dezbate cazul Episcopului de Huşi.

Cei trei preoți acuzați că l-au șantajat pe Episcopul Huşilor, în arest la domiciliu

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins propunerea de arestare a trei preoţi acuzaţi că l-au şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, cu un filmuleţ în care acesta ar apărea împreună cu un fost elev de seminar, în prezent preot, într-o postură compromiţătoare.

Judecătorii vasluieni au dispus plasarea celor trei preoţi în arest la domiciliu, impunându-le o serie de obligaţii, pe lângă interdicţia de a părăsi imobilele în care locuiesc. Cei trei preoţi au părăsit arestul Poliţiei Vaslui în data de 16 iunie, în jurul orei 16.00, când le-au expirat mandatele de reţinere. În faţa judecătorilor, aceştia s-au prevalat de dreptul la tăcere, fiind reprezentaţi de avocaţi. Sentinţa pronunţată de judecătorii vasluieni nu este definitivă, Curtea de Apel Iaşi urmând să hotărască dacă cei trei preoţi vor fi cercetaţi în stare de libertate sau în arest la domiciliu.

„Avem mult de lucru, sunt aspecte prezentate de procurori în baza probatoriilor strânse în această perioadă. Noi ne-am spus punctul de vedere în faţa instanţei, avem mult de lucru ca şi apărători în acest dosar, pentru a demonstra că nu a existat infracţiunea de şantaj, astfel cum a fost ea prezentată de procurori. Dar deocamdată discutăm doar despre măsura preventivă şi este important ca ei să fie la domiciliu pentru a putea să-şi facă apărările calificate în acest sens. Vom cântări fiecare pas procedural în dovedirea netemeiniciei acuzaţiilor”, a precizat avocatul Ionel Nechita, apărătorul a doi dintre preoţii inculpaţi.

Cei trei preoţi acuzaţi de şantaj: Mihail Răzvan Bumbu, Cristian Sebastian Jitaru şi Gheorghe Damian, au fost aduşi în arestul Poliţiei Vaslui. Acesta a precizat că nu a vizionat filmuleţul care reprezintă obiectul şantajului însă a precizat că procurorii DNA au prezentat la dosarul analizat de judecători mai multe capturi din respectiva filmare. În aceste imagini, episcopul Corneliu Bârlădeanu ar apărea în ipostaze compromiţătoare pe o filmare de 15 minute, alături de un tânăr, despre care surse neoficiale afirmă că ar fi un fost elev al Seminarului Teologic Huşi, în prezent preot într-o comună din Vaslui.

Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, a depus luni, 12 iunie, o plângere la DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, sesizând că ar fi şantajat de preotul Cristi Sebastian Jitaru, arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopalei Huşi. Surse judiciare au precizat pentru Adevărul că pe data de 30 mai 2017 consilierii Episcopiei Huşilor au fost abordaţi de preotul Jitaru. Arhimandritul le-ar fi spus că deţine un material compromiţător cu Episcopul Corneliu şi le-ar fi spus că, în cazul în care Preafericitul Corneliu nu va interveni pentru a-l propune pentru funcţia de episcop vicar, va oferi presei materialul compromiţător şi-l va folosi în cadrul Sfântului Sinod din data de 15 iunie pentru a-l denigra.

Potrivit procurorilor DNA, în aceeaşi manieră ar fi procedat şi ceilalţi doi preoţi, Gheorghe Damian şi Răzvan Mihail Bumbu. Aceştia ar fi pretins episcopului, în intervalul 12 – 14 iunie 2017, suma de 50.000 euro. În timpul cercetărilor, Episcopul Corneliu a fost de acord să poarte aparatură tehnică de supraveghere pentru a aduna probe despre cei care l-ar fi şantajat. Apropiaţii preoţilor Răzvan Mihai Bumbu şi Gheorghe Damian susţin că de fapt aceştia solicitau fonduri pentru anumite lucrări de reparaţii la bisericile la care slujeau, că între ei şi episcop era o relaţie tensionată şi că înaltul prelat i-ar fi ameninţat că îi va muta la alte parohii de rang inferior.

Ameninţările episcopului l-ar fi înfuriat pe unul dintre preoţi care a hotărât să îi solicite episcopului banii acordaţi atunci când i-a fost acordată parohia: 15.000 de euro. În timp ce erau monitorizaţi de DNA, cei doi preoţi au fost contactaţi în mai multe rânduri de reprezentanţii Episcopiei pentru a li se oferi personal banii solicitaţi, însă preoţii Bumbu şi Damian au refuzat acest lucru, cerând ca sumele să fie virate în contul bisericilor, pentru a-i folosi la lucrările de reparaţii.

În urma reţinerii celor trei preoţi, Episcopia Huşilor a emis un comunicat de presă în care vorbeşte despre dragoste părintească şi rugăciune, cerându-şi iertare pentru „tulburarea creată”. „Episcopia Huşilor aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că a luat act cu profundă îngrijorare şi regret de situaţia creată de sus-numiţii, nădăjduind totodată că instituţiile abilitate ale statului vor clarifica această speţă, urmând ca după pronunţarea finală a acestora, să fie hotărâte şi măsuri canonico-disciplinare potrivit Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. Îndemnăm cu dragoste părintească pe toţi fiii duhovniceşti ai Eparhiei Huşilor şi ai Bisericii Ortodoxe Române să sporească lucrarea rugăciunii şi a faptelor bune, cerându-le iertare pentru tulburarea creată şi asigurându-i că aceste incidente sunt tratate cu maximă responsabilitate pastorală, pentru o activitate transparentă şi în conformitatecu crezul creştin”, se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor.

Impozitarea veniturilor Bisericii

Altă poveste este cea cu impozitarea veniturilor Bisericii. A ieșit recent la rampă întâi Eugen Teodorovici, consilier al primului ministru de puţin timp. Apoi Liviu Dragnea (un social-democrat, presupus ateu, dacă ne luăm după doctrină) și Klaus Iohannis (un conservator, credincios) au dat replica. Adevărul este că Guvernul este constrâns să facă rost de bani, pentru că la acest capitol stă prost. A aruncat un balon de încercare prin vocea lui Eugen Teodorovici care a declarant în seara zilei de 13 iulie: „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani!”. A doua zi a fost demis. Pentru asta, dar și pentru altele.

Ca ex-ministru de finanțe, Eugen Teodorovici știe bine că sunt bani mulți în visteria Bisericii. Ținta lui era clară – bugetul ar avea numai de câștigat dacă s-ar impozita activitățile ei. Economicește, este corect! Numai că Biserica este cea mai puternică instituție, un stat în stat. Dacă te pui rău cu biserica (ortodoxă mai ales) ai mari probleme. Partidele au curtat și curtează insistent Biserica și i-au creat în timp mari avantaje (economice, în primul rând) în speranța sprijinului electoral. Există un preot cu enoriași în fiecare sat. Acolo lumea se ia după zisele preotului când merge la vot. Un agent electoral mai puternic nu există.

Aceste considerente au dus la declarațiile convergente și mai ales grăbite ale lui Liviu Dragnea și Klaus Iohannis contra ideii lui Eugen Teodorovici. Capii bisericilor din România pot dormi liniștiți pe chestia taxelor și impozitelor.

Citiţi şi:

Dezvăluiri cutremurătoare din interiorul BOR! Sunt mănăstiri la noi în care se află homosexuali și lesbiene!

În România, Cavalerii de Malta îşi fac ritualurile în biserici ortodoxeyogaesoteric
3 august 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More