Microsoft, Intel și Adobe își dau mâna pentru a spori cenzura pe internet

Pentru a combate răspândirea prolifică a „dezinformării” online, un grup al celor mai puternice corporații tehnologice din lume lucrează la un proiect care își propune să cenzureze pentru totdeauna vocile dizidente de pe internet. Microsoft, Intel, BBC și Adobe (împreună cu mai puțin cunoscutele companii Truepic și Arm) și-au unit forțele pentru a dezvolta noi instrumente de cenzură, pe care lumea nu le-a văzut niciodată.

În această epocă a cenzurii digitale, unde cuvintele cheie sunt folosite ca justificare pentru a reduce la tăcere libertatea de exprimare, coaliția vede o nouă oportunitate de a încălca Primul Amendament (din Constituția SUA), în timp ce pretinde că are standarde morale mai înalte decât ceilalți cu privire la protejarea „informațiilor adevărate” din online.

Există o nevoie acută de a combate înșelăciunea pe scară largă din conținutul online – acum amplificată de progresele în grafică și inteligență artificială, și difuzată rapid prin internet”, a scris Microsoft într-o postare în numele „Coaliției pentru verificarea provenienței și autenticității conținutului” (C2PA).

Imperativul nostru ca cercetători și făuritori de tehnologie este să creăm și să perfecționăm abordări tehnice pentru această mare provocare a timpului nostru. Suntem încântați de metodele de certificare a originii și provenienței conținutului online. Este o onoare să lucrăm alături de Adobe, BBC și alți membri C2PA pentru a duce această lucrare importantă la următorul nivel.

Scopul C2PA, potrivit Microsoft, este „să dezvolte standarde privind verificarea provenienței conținutului, pentru tipuri și formate comune ale conținutului online, pentru a permite publiciștilor, creatorilor și consumatorilor să urmărească originea și evoluția unui conținut media (inclusiv imagini, videoclipuri, fișiere audio și documente).

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este un mare fan al acestui plan. În timpul unui interviu la Summitul Wall Street Journal din Londra, el a afirmat că instrumentele actuale pentru abordarea „dezinformării” online sunt „mai puțin creative decât avem nevoie în acest moment”. Prin urmare, acestea este necesar să fie înlocuite cu „soluții inteligente”, spune el.

Potrivit lui Gates, omenirea suferă de o dependență, sau ceea ce el numește o „slăbiciune”, cu privire la dezinformarea „de senzație”. În consecință, el și alți elitiști se simt acum obligați să vină cu un fel de plan pentru a „rezolva problema”. În acest caz, Gates nu pare să lucreze la un vaccin pentru persoanele care acceptă „teoriile conspirației”. În schimb, își concentrează eforturile pe noi tehnologii, care pot preveni răspândirea adevărului „neaprobat” înainte chiar ca acesta să fie publicat online.

Aceste informații se răspândesc mult mai repede decât adevărul, care este că (virusul) provine dintr-un liliac”, a spus Gates presei, folosind scepticismul cu privire la plandemie ca un exemplu proeminent de „dezinformare”.

Știți, încă ne străduim să ne dăm seama cum exact se transmite virusul”, a adăugat Gates despre virusul chinezesc. „Nu putem transmite mai departe aceste informații în același mod în care transmitem informațiile conspiraționiste.

Truepic lucrează la un standard de cenzură „open source”, pentru a suprima pentru totdeauna „dezinformarea”

Truepic, care este cunoscut pentru tehnologia de fotografiere cu securizare la nivelul dispozitivului, are deja un plan pentru a încorpora programele sale de verificare video și imagine într-un regim de cenzură la scară largă.

Truepic a fost fondat pe principiul că autenticitatea media bazată pe proveniență este singura soluție viabilă și scalabilă pe termen lung, pentru restabilirea încrederii în ceea ce vedem online. Credem cu tărie că adoptarea acestei viziuni la nivelul întregului ecosistem, printr-un standard open source, este crucială pentru sănătatea pe termen lung a internetului”, a anunțat compania într-un comunicat.

C2PA va eficientiza distribuția la scară mare a conținutului digital de înaltă integritate, un pas vital pentru a-i readuce pe toți cu picioarele pe pământ.

După cum vă aminti, Gates a co-organizat Evenimentul 201, din octombrie 2019. Acest eveniment – ce să vezi – a prezis „pandemia” care a apărut în întreaga lume doar câteva luni mai târziu.

Notă: Compania Arm menționată în articol se pare că este fabricantul de procesoare pentru smartphone-uri, cu o poziție dominantă pe piață. O a doua companie, cu aceeași denumire, este un consorțiu de 14 institute care activează în domeniul roboticii.

Citiți și:
Cenzura internetului este dorită
Discuţiile din cadrul Event 201 sunt revelatoare pentru ce ne aşteaptă: centralizare, control, cenzură. Criza covid-19, doar un început

 

yogaesoteric
9 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More