Mii de angajați ai Google i-au cerut gigantului IT să nu mai colaboreze cu armata americană

 

O petiție internă care a cerut Google să rămână în afara „comerțului de război” a fost semnată de mii de angajați ai companiei, în timp ce alții au demisionat pentru a protesta împotriva colaborării gigantului informatic cu armata americană.

Armata americană folosește drone pentru misiuni de recunoaștere, de informare sau pentru a lansa bombardamente, de exemplu, în Afganistan.

Aproximativ 4.000 de angajați au semnat o petiție pentru a cere grupului să renunțe la utilizarea instrumentelor sale de inteligență artificială pentru a ajuta militarii să-și eficientizeze dronele în scopul de a identifica mai bine țintele, au informat mass-media americane. Site-ul Gizmodo a anunțat, de asemenea, că circa zece angajați ai Google au demisionat din motive etice.

Google desfășoară un program militar pilot încheiat cu Pentagonul, numit Proiectul Maven, prin care se urmărește creșterea vitezei cu care sunt analizate imaginile video captate de drone și clasificarea automată a imaginilor obiectelor și oamenilor.

„Considerăm că Google nu ar trebui să participe la comerțul de război”, se menționează în textului petiției disponibile pe internet. „Prin urmare, cerem ca proiectul Maven să fie anulat și Google să redacteze, să facă publică și să implementeze o politică clară care să spună că Google sau subcontractanții săi nu vor construi niciodată tehnologie de război.”

Ca urmare a protestelor angajaților Google, compania a anunțat că nu va reînnoi contractul cu Pentagonul, după ce acesta va expira anul viitor. Deși pare o decizie înțeleaptă, această cedare rapidă dă naștere unor suspiciuni. Mai ales că Google a anunțat încă din mai 2017 că a pus la punct AutoML, o inteligență artificială capabilă să genereze propriile programe de inteligență artificială, și al cărei produs, NASNet, a depășit toate așteptările. NASNet a avut ca sarcină recunoașterea obiectelor și persoanelor, în timp real, rezultatele fiind superioare tuturor sistemelor anterioare create de om. Deci, putem avea încredere în Google?


Citiți și:

Google a creat deja inteligenţa artificială care a creat la rândul ei propria AI, având sarcina de a recunoaşte obiectele şi persoanele 
Un nou scandal provocat de anumite documente secrete ce s-au scurs în presa americană: Programul cutremurător al execuțiilor cu drone 
Big Brother acționează din cer: Flote de drone vor zbura din 2019 deasupra orașelor britanice 

 

yogaesoteric
12 octombrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More