Mii de persoane la un protest anti-UE din Italia: «Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro»

 

Mii de manifestanţi anti-UE şi-au exprimat furia faţă de Bruxelles în cadrul uneia dintre cele mai mari demonstraţii organizate vreodată împotriva blocului european, care a avut loc în 11 noiembrie în Italia. Amploarea protestului a şocat ofiţerii de poliţie şi chiar a determinat ambasada SUA din Roma să emită o alertă de securitate, avertizând că „aproximativ 10.000 de persoane se află pe străzi”.

Printre cele mai urgente cereri ale tinerilor manifestanţi a fost ieşirea imediată a Italiei din UE, precum şi o ieşire din zona euro.

Protestul a avut loc după publicarea, în 10 noiembrie, a unui sondaj alarmant pentru oficialii din Bruxelles, în condiţiile în care euroscepticismul este în creştere în Italia şi în sânul partidelor anti-UE renăscute.

Manifestanţii la protestul din 11 noiembrie, organizat de peste 40 de grupuri sociale şi politice, şi-au exprimat opoziţia faţă de Bruxelles precum şi faţă de guvernul italian. Condus de mişcarea politică EuroStop, protestul a trebuit să fie amânat cu aproximativ o oră din cauza numărului neaşteptat de mare de participanţi.

Printre sloganurile scandate de mulţimea de manifestanţi au fost „Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro” sau „Spunem NU mafiei UE”.

Protestul de la Roma a fost organizat după o grevă generală amplă care a avut loc cu o zi înainte în Italia şi în spatele căreia s-au aflat sindicate cheie ale comerţului.

Citiţi şi:

Uniunea Europeană la 60 de ani: Fractură iminentă ori colaps?

Uniunea Europeană este, de fapt, dincolo de aparențe, antipodul democraţiei

Sfârșitul proiectului UE este deja aproape
 

yogaesoteric
11 iulie 2018


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More