Militarii ruși nu mai au voie să plece în misiuni cu smartphone-urile

 

Parlamentul din Rusia a adoptat o modificare legislativă care le interzice militarilor să aibă smartphone-uri asupra lor în timpul misiunilor, de teama spionajului, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Membrii armatei ruse au de asemenea interdicţie să posteze pe internet informaţii despre activităţile lor, a precizat într-un comunicat camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat.

A fost nevoie de o astfel de lege în contextul în care militarii „prezintă un interes special pentru serviciile secrete ale guvernelor străine, terorişti şi organizaţii extremiste”, se mai arată în comunicat.

Legea le interzice angajaţilor armatei „să aibă asupra lor dispozitive electronice personale” care pot stoca fotografii sau înregistrări video, care pot fi folosite pentru acces la internet sau pentru geolocalizare.

Armata rusă a avut frecvent de suferit în ultimii ani de pe urma interesului militarilor săi pentru reţelele de socializare, potrivit AFP. Un militar rus a postat, de exemplu, pe Instagram, în 2014, în plin conflict în estul Ucrainei, două fotografii afişate ca geolocalizare în Ucraina, unde oficial armata rusă nu a intervenit.

La sfârşitul lui 2017, Ministerul rus al Apărării a început să furnizeze telefoane mobile cu un nivel ridicat de protecţie ofiţerilor săi superiori care au acces la documente sensibile, a anunţat ziarul Izvestia în februarie 2018.

Citiți și:

Forțele militare ale Rusiei și-au creat un internet propriu, care nu poate fi accesat de hackeri

«Ştrumfii» care îţi ascultă şi urmăresc oricând telefonul

 

yogaesoteric
1 aprilie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More