Ministerul Sănătății vrea otrăvirea copiilor cu orice preț: Vaccin antigripal gratuit pentru cei cu vârste între 6 luni și 5 ani

 

Copiii care au între 6 luni şi 5 ani vor putea fi imunizaţi gratis împotriva gripei cu vaccinul pe care-l vor primi medicii de familie de la Ministerul Sănătăţii.

De anul acesta, cei mici au fost incluşi şi în România în grupele de risc. Experţii propun ca vaccinul să poată fi luat şi pe reţetă compensată, de la farmacie, informează TVR.

Specialiştii au trimis deja Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate propunerea ca vaccinul gripal să fie inclus la compensare. Cer să fie, pentru început, un proiect-pilot, măcar de la anul, dacă nu chiar din acest sezon, pentru copiii care au între 6 luni şi 5 ani.

Experţii propun ca medicii de familie, pediatrii şi specialiştii în boli infecţioase să prescrie vaccinul împotriva gripei pe un formular de reţetă compensată. Pe baza acestui document, doza ar urma să fie ridicată din farmacie şi, ulterior, administrată de doctorul care a prescris-o.

Un medic de familie dintr-o comună doljeană spune că, anul trecut, aproximativ o treime dintre părinţii copiilor de pe lista sa au cumpărat vaccinul pentru cei mici. O doză cu patru tulpini gripale costă în jur de 60 de lei.

În ultimul sezon, 1,3 milioane de români au fost imunizaţi cu vaccin gratuit de la Ministerul Sănătăţii. Alte două sute de mii l-au cumpărat din farmacii.

Anul acesta, ministerul va distribui un milion şi jumătate de vaccinuri.

Citiţi şi:

Siguranța vaccinului antigripal este practic nulă. Cui folosește acest vaccin?

Descoperire BOMBĂ: Vaccinul antigripal, dovedit științific că slăbește sistemul imunitar în următorii ani… Cercetătorii sunt uimiți

 

yogaesoteric
23 octombrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More