Ministrul sârb al Sănătății: NATO a atacat în 1999 nuclear și chimic Iugoslavia: Explozie a numărului de boli maligne. SUA le cere sârbilor să uite

Ministrul sârb al Sănătății Danica Grujičić a declarat pentru RTS că împotriva Republicii Federative Iugoslavia, în anul 1999, a fost purtat un război nuclear și chimic de către NATO.

Ea spune că ar fi necesar să fie examinate, de către comunitatea științifică internațională, consecințele asupra sănătății oamenilor, dar că este evident că se înregistrează o creștere a numărului de boli maligne, că tumorile sunt din ce în ce mai agresive și că a crescut incidența sterilității, a bolilor autoimune și a tulburări psihice.

Nu este cazul să uităm de efectul poluării chimice care a fost prezent, să nu mai vorbesc de uraniul sărăcit”, a subliniat Grujičić. Ea menționează că după șapte ani de la bombardamente s-a observat mai întâi creșterea numărului pacienților cu leucemie şi limfom, precum și așa-numitele afecțiuni maligne sistemice.

Ambasadorul american le-a cerut sârbilor să uite bombardamentele NATO

Utilizatorii Twitter au reacționat la declarația ambasadorului american în Serbia Christopher Hill, care a sugerat că sârbii ar fi necesar să „uite” resentimentele împotriva NATO din cauza bombardamentelor Iugoslaviei.

Mulți comentatori și-au exprimat indignarea față de cuvintele diplomatului american, amintind atât de victimele atacurilor, cât și de comportamentul actual al autorităților de la Washington în raport cu alte state.

Probabil că ar fi necesar să-ți verifici creierul. Pe strada mea, la aproximativ 500 de metri de o bază bombardată din Šabac, unul din patru a avut cancer. Și asta încă se petrece”, a spus sashafrp.

Sârbii nu ar fi cazul să-și uite nemulțumirile până când criminalii de război NATO (precum Wesley Clark, Clinton, Blair) nu vor fi aduși în fața justiției pentru crimele lor de război”, spune BrunnerEric1.

În Serbia, la 24 martie sunt comemorate bombardamentele NATO care au ucis peste 2.500 de oameni, inclusiv 87 de copii, și au provocat pagube de 100 de miliarde de dolari, iar efectele uraniului sărăcit sunt încă înregistrate de medici.

Citiți și:
Sârbii bombardați de NATO în 1999 arată nivelurile de uraniu în sânge de sute de ori peste normal
De când Serbia a fost bombardată de către NATO, numărul cazurilor de cancer a crescut semnificativ

 

yogaesoteric
20 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More