Ministrul turc de interne: SUA încearcă să creeze un „stat terorist” lângă Turcia

Ministrul turc de interne Suleiman Soylu a acuzat Statele Unite că încearcă să creeze un „stat terorist” lângă Turcia.

Suleiman Soylu

După evenimentele de la Gezi (un protest de la Istanbul care a condus la tulburări în 2013 – n.red.), Turcia s-a confruntat cu o serie de evenimente care au dus la o reducere a investițiilor. La asta s-a adăugat pandemia. Ne confruntăm cu cel mai mare val de migrație din lume.

America vrea să creeze un stat terorist lângă noi. Luăm măsuri de precauție. Am efectuat patru operațiuni majore împotriva acestui demers”, a spus Soylu într-un interviu pentru CNN Turk.

După atacul terorist de la Istanbul de anul trecut, Soylu a spus că Ankara nu acceptă condoleanțe ale Washingtonului. Ulterior, ministrul turc de Interne l-a îndemnat pe ambasadorul SUA să „își ia mâinile murdare de pe țara sa”. În luna aprilie, Soylu, în cadrul unei întâlniri cu tinerii la Istanbul, a spus că SUA „continuă să-și piardă reputația” și întreaga lume „urăște America” iar Europa este un „pion” al Statelor Unite.

Citiți și:
SUA sunt cel mai mare stat terorist, iar Europa servitorul lor
«SUA sunt principalul stat terorist. Din nefericire Europa li se supune» – Acuzaţiile îndreptățite ale unui intelectual american pertinent

 

yogaesoteric
3 iunie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More