Elon Musk avertizează că inteligența artificială ar putea provoca „distrugerea civilizației”: Odată ce AI „va deține controlul”, ar putea fi prea târziu pentru a stabili reglementări

Elon Musk a avertizat într-un nou interviu că inteligența artificială ar putea duce la „distrugerea civilizației”, chiar dacă rămâne profund implicat în dezvoltarea AI-ului, conform CNN.

AI este mai periculoasă decât, să zicem, proiectarea aeronavelor prost gestionată sau întreținerea producției sau producția proastă de mașini, în sensul că are potențialul – oricât de mică ar putea părea această probabilitate, dar nu este banală – de distrugere a civilizației”, a spus Musk în interviul acordat lui Tucker Carlson.

Musk a avertizat recent în mod repetat despre pericolele AI, pe fondul proliferării produselor AI pentru uzul general al consumatorilor, inclusiv de la giganți tehnologici precum Google și Microsoft. De asemenea, Musk s-a alăturat în luna martie unui grup de experți și a semnat o scrisoare deschisă prin care cere o pauză de șase luni în cursa „scăpată de sub control” pentru dezvoltarea AI.

Musk a afirmat că sprijină reglementările guvernamentale în domeniul inteligenței artificiale, chiar dacă „nu este distractiv să fii reglementat”. Odată ce AI „poate deține control”, ar putea fi prea târziu pentru a stabili reglementări, a spus Musk. „O agenție de reglementare este necesar să înceapă cu un grup care caută inițial informații despre inteligența artificială, apoi solicită opinia industriei și apoi propune elaborarea de reguli”, a spus Musk.

Musk a fost membru fondator al OpenAI, compania din spatele unor produse precum ChatGPT (Musk a spus că evoluția OpenAI „nu este deloc ceea ce intenționam”). În plus, Musk a spus într-un tweet că intenționează să „folosească AI pentru a detecta și evidenția manipularea opiniei publice pe această platformă”.

Musk a spus că a depus „multe eforturi” pentru a crea OpenAI care să servească drept contragreutate la Google, dar a „pierdut controlul”. În prezent, Musk a afirmat că vrea să creeze un rival pentru ofertele AI ale giganților tehnologici Microsoft și Google. El a spus că „vom începe ceva pe care îl numesc TruthGPT”. Musk a descris tehnologia ca fiind o „AI maximă care caută adevărul” și căreia „îi pasă de înțelegerea universului”.

Sper că există mai mult bine decât rău”, a spus Musk.

Citiți și:
Elon Musk a prezentat un prototip de robot umanoid care ar urma să facă munca în locul oamenilor. Robotul, botezat Optimus, va fi disponibil în câțiva ani
Va rescrie Elon Musk noua ordine mondială? Omul-cyborg bate la ușă

 

yogaesoteric
3 iunie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More