Mircea Diaconu, despre credințe false și dispariția normalului, urmărită prin pandemie

Marele actor și fostul europarlamentar Mircea Diaconu a analizat o temă de maximă actualitate în dezbaterile opiniei publice în afara mainstream: dispariția normalității, ca efect premeditat al pandemiei.

Ziaristul Răzvan Dumitrescu de la DCNewsTV l-a invitat la dialog pe marele actor, cel care acum pare a sedimenta și analiza experiența trăită într-unul dintre centrele de putere ale lumii, Bruxelles. O discuție deschisă despre perioada stranie pe care o trăim, despre cum se va schimba lumea – emisiune care merită urmărită și din care reproducem câteva idei și fragmente.

Răzvan Dumitrescu a propus una dintre temele care animă mediul online și o parte a presei „nealiniate” – se sfârșește normalitatea, lumea normală, prin pandemie – acesta fiind și scopul urmărit de cei ce profită sau s-ar afla în spatele fenomenului?

Mircea Diaconu a respins această idee. Da, există conspirații, da, există persoane preocupate de a schimba lumea – dar ei cred că numai ei fac asta – și, de fapt, sunt mai mulți pe planetă care, în final, se anulează reciproc.

Actorul a dat exemplul unui film realizat după tragedia lui Apollo 13, din care reieșea o învățătură: că viața și realizările omului sunt strict legate de Pământ, de natură, deci de normalitate.

În clipa în care părăsim natura, Pământul, aceste aspecte sunt sortite pierii”, spune Mircea Diaconu.

În privința celor care concep marile conspirații, Mircea Diaconu are un postulat: „Nimeni nu poate fi Dumnezeu”.

Din păcate, prea mulți azi se cred Dumnezei, nu sunt oameni – sunt grupuri care așa gândesc, generații care așa gândesc că «lumea începe cu noi, tot ce a fost e prost, Universul e prost construit»”, spune Mircea Diaconu.

Cum adică e prost construit?!” – izbucnește artistul. „Dumnezeule! Ce frumusețe, ce echilibru în sine! Uită-te la plante, la culori, la RÂME, dom’ne… și acolo e ordine, la râme! În domeniul lor, e ordine perfectă, e perfecțiune.”

Tu vrei să distrugi toate aceste ca să faci altele… tu ești Dumnezeu? Nu!”, spune Mircea Diaconu, care conchide – „Atunci când faci asta, din păcate, natura însăși face așa – «Poc!» – și atunci vin un ciclon, un virus.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More