MISA, alături de școli de yoga din întreaga lume, celebrează Ziua Internațională Yoga la 21 iunie


Începând din acest an, în întreaga lume, la 21 iunie se celebrează Ziua Internațională Yoga. Hotărârea, îmbrățișată cu entuziasm de practicanți yoga și simpatizanți de pretutindeni, a fost adoptată de Adunarea Generală ONU din 11 decembrie 2014.

Inițiativa i-a aparținut prim ministrului indian, Narendra Modi, el însuși practicant yoga, și s-a bucurat de susținerea a 177 de state. În discursul său inaugural în fața Organizației Națiunilor Unite, Modi a subliniat valoarea acestei practici milenare: „Yoga este un dar neprețuit al tradiției străvechi a Indiei. Ea reprezintă unitatea dintre minte și trup, gândire și acțiune, cumpătare și abundență, armonia dintre om și natură, o abordare holistică a sănătății și a bunăstării. Yoga nu presupune doar a realiza anumite exerciții fizice, ci a descoperi sensul unității cu tine însuți, cu lumea și cu natura.”

Premierul indian a propus data solstițiului de vară, 21 iunie, pentru această sărbătoare, întrucât are o semnificație deosebită în multe culturi, fiind cea mai lungă zi a anului în emisfera nordică.

ONU invită toate statele membre să încurajeze celebrarea Zilei Internaționale Yoga, pentru a sensibiliza oamenii să facă alegeri mai sănătoase și să adopte stiluri de viață ce favorizează o mai bună sănătate.

„Acum când lumea se luptă cu provocările vieții moderne,  yoga ar putea oferi atingerea echilibrului necesar”, a declarat dl. Kohona, reprezentant al Sri Lanka la ONU.

„Yoga poate îmbunătăți rezistența împotriva bolilor netransmisibile. Yoga poate aduce comunitățile împreună într-o manieră incluzivă, care generează respect. Yoga poate contribui la dezvoltare și pace” – afirma la rândul său secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, aducând în atenție beneficiile holistice ale acestei practici străvechi.

Școala de yoga MISA și filialele internaționale asociate celebrează Ziua Internațională Yoga printr-un program special, ce include o spirală yang și o meditație la unison.

În București, evenimentul se va desfăşura la sala de curs yoga Pipera 1, bd. Dimitrie Pompei, nr. 3-5 (și nu în Parcul IOR cum a fost anunțat anterior!), după următorul program:

18:00-19:00 – HATHA YOGA – posturi corporale yoghine
19:15-20:00 – Meditaţie şi rugă colectivă în spirală YANG, cu ocazia solstiţiului de vară
20:00-21:00 – Spectacol susţinut de Teatrul Sophrozin – ASANA-e, muzică, umor
21:00-21:15 – Meditaţie cu tema: „Starea de unitate în diversitate a tuturor practicanţilor yoga din întreaga lume”

Pe site-urile yogaunited.org și idayofyoga.org puteți afla informații despre evenimentele organizate în diferite orașe din țară sau din străinătate de MISA, Federația Internațională de Yoga ATMAN și de numeroase alte școli de yoga din întreaga lume.
 

  
MISA Senzaţional TV va transmite LIVE meditaţiile realizate la unison.
De asemenea, este programată şi o emisie specială de 25 de ore, repartizată în mai multe zile, conţinând diferite filme, emisiuni, reportaje dar şi conferinţe-surpriză susţinute de profesorul yoga Gregorian Bivolaru.

Cele 25 de ore de program special, dedicat Zilei Internaţionale Yoga, vor fi transmise după cum urmează:
Duminică, 21 iunie, 8 ore;
Duminică, 28 iunie, 8 ore;
Duminică, 5 iulie, 9 ore.
Pentru mai multe informaţii despre conţinutul acestui program, consultaţi pagina de LIVE din zilele respective.

Vă invităm să participaţi cu toţii la această extraordinară sărbătoare internațională a spiritualității!

 

yogaesoteric
8 iunie 2015
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More