MISA refuză să se lase antrenată în jocuri politice

Către Strada
În atenţia redactorului şef Roxana Stoian


În urma articolului MISA şi-a pus prefect în Gorj, semnat de Roxana Stoian, apărut în data de 28 martie 2008, Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică.

DREPT LA REPLICĂ
MISA refuză să se lase antrenată în jocuri politice

În urma articolului MISA şi-a pus prefect în Gorj , semnat de Roxana Stoian, apărut în data de 28 martie 2008 în nr. 57 al săptămânalului gorjean Strada, Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică pentru repararea prejudiciilor de imagine aduse de acest articol şcolii noastre de yoga. Solicităm publicarea următoarei replici pentru a compensa şi insuficienta documentare a articolului – autoarea nu a cerut punctul de vedere al MISA încălcând astfel deontologia profesiei de jurnalist.

MISA – folosită de presă în campaniile de denigrare

Remarcăm cu indignare modul în care este folosită MISA în jocurile politice specifice anului electoral. Mizând pe imaginea defavorabilă construită de mass-media de-a lungul timpului despre şcoala de yoga MISA, diferitele partide politice nu ezită să se folosească de aceasta pentru a-şi denigra oponenţii pe pretext că ar face parte din mişcarea noastră. Tonul acestei “mode” dubioase l-a dat nimeni altul decât Vadim Tudor, care ani la rând, în ziarul său “România Mare” a repetat că Monica Macovei, fostul ministru al justiţiei, ar fi membru MISA (ceea ce este fals).
În articolul semnat de Roxana Stoian autoarea a aplicat aceeaşi tehnică şi, din exces de zel, a exagerat în prezentarea tendenţioasă a şcolii noastre de yoga. Autoarea articolului nu aduce nici un fel de argument în sprijinul afirmaţiilor extrem de categorice pe care le face despre un subiect despre care – evident – nu ştie mai nimic. Considerăm deplasată afirmaţia că MISA ar fi “cea mai controversată organizaţie din ţară”. Cât despre “amestecul de meditaţie transcedentală cu pornografie”, adus în discuţie de jurnalistă, îi asigurăm pe cititorii dumneavoastră că nu are nimic de-a face cu activităţile şcolii noastre de yoga.

Calomnii mizerabile

Ignoranţa autoarei în ceea ce priveşte aceste activităţi este evidentă: “Ideologia MISA este incoerentă, amestecând într-un “ghiveci“ yoga, tantra-yoga cu fundamentalismul creştin ortodox. Plăcerile carnale păgâne sunt amestecate cu “asceza ortodoxă“ într-o teorie aberantă.” Ne întrebăm la ce se referă oare autoarea prin sintagma “plăcerile carnale păgâne”?!! Orice ar fi acestea, ele nu aparţin nici “ideologiei”, nici practicilor promovate de şcoala noastră de yoga, aşa cum nici fundamentalismul de nici un fel nu se numără printre ideile pe care le promovăm! Dacă aceste afirmaţii sunt pur şi simplu hilare, considerăm că următoarele idei sunt nişte calomnii mizerabile: “Procedeele de spălare a creierului prin repetarea de mantre şi autohipnoză cu yantre produc o acutizare a unor maladii psihice. Din nefericire, mulţi ajung bolnavi psihic irecuperabili.“ În condiţiile în care nu există nici un fel de caz dovedit care să ateste că practica yoga în cadrul şcolii noastre ar fi adus prejudicii sănătăţii psihice nici măcar unei singure persoane, aceste afirmaţii exagerate sunt cu atât mai grave! Pentru corecta informare a cititorilor, menţionăm că există, în schimb, cazuri documentate – şi aflate pe rol la CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului) – în care unii yoghini au fost abuzaţi cu concursul autorităţilor şi închişi cu forţa în spitale psihiatrice nu pentru că ar fi bolnavi, ci pentru că au refuzat să renunţe la practica yoga, care le aduce numeroase beneficii.
Finalul articolului ne lămureşte – dacă mai aveam vreun dubiu – asupra adevăratelor intenţii şi interese aflate în spatele acestui articol. MISA este denumită “frăţie ocultă” – recunoaştem semnătura inconfundabilă a “frăţiei oculte” care face jocurile şi trage sforile în politica românească: francmasoneria.

Biroul de Presă MISA
29 martie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More