Tendenţiozitatea nu-i stă bine Cotidianului!

Către Cotidianul
În atenţia redactorului şef Mihnea Măruţă

În urma articolului Băsescu, în caleaşcă alături de regele Suediei. Delegaţia română s-a temut de vreo surpriză din partea lui Gregorian Bivolaru, semnat de Cristian Oprea, apărut în data de 11 martie 2008, Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică.

DREPT LA REPLICĂ
Tendenţiozitatea nu-i stă bine Cotidianului!

În urma articolului Băsescu, în caleaşcă alături de regele Suediei. Delegaţia română s-a temut de vreo surpriză din partea lui Gregorian Bivolaru, semnat de Cristian Oprea, apărut în data de 11 martie 2008, Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră.

În relatarea făcută de ziaristul Cristian Oprea a vizitei oficiale a lui Traian Băsescu în Suedia, în descrierea onorurilor de care s-a bucurat preşedintele României s-a afirmat că „temerea părţii române a fost ca nu cumva să apară Gregorian Bivolaru – care a primit azil în Suedia – sau măcar adepţi ai acestuia”. Ne întrebăm plini de bun simţ ce s-ar fi putut întâmpla chiar şi dacă Gregorian Bivolaru ar fi apărut la ceremonia primirii oficiale, unde aflăm tot din articol că au putut asista şi „oameni din popor”?
Tendenţiozitatea cu care jurnalistul foloseşte numele lui Gregorian Bivolaru, precum şi faptul că dintre toate informaţiile din articol aceasta este considerată cea mai importantă încât apare şi în subtitlu, sunt dovezi ale lipsei de profesionalism ale ziaristului. Mai mult, nu este citat nici un nume care ar fi făcut – oficial sau nu – această declaraţie, făcându-ne să presupunem firesc că este vorba doar de „găselniţă” şi „scorneală” a autorului articolului şi nu de o declaraţie reală.
Acest gen de ştiri de tabloide de scandal nu fac cinste ziarului Cotidianul.

Biroul de Presă MISA
29 martie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More