MISA

 

SCOALA DE YOGA MISA

-scurta prezentare-

– Numar de cursanti, in tara si in strainatate: peste 35,000

– Cursuri internationale: Danemarca, Anglia, Finlanda, Franta, Italia, Grecia, Germania, Olanda, Ungaria, Suedia, Africa de Sud, SUA, Canada, Cehia, Australia, Guatemala, Republica Moldova, Rusia, Norvegia, Lituania, Elvetia.

– MISA a constituit ca bun de utilitate publica cea mai mare biblioteca multimedia de yoga, esoterism, medicina traditionala si alte domenii conexe din Europa. Biblioteca detine colectii de carti, reviste, CD-uri, casete audio si video, planse, etc. Unele dintre acestea sunt deosebit de rare.

– MISA sustine in fiecare an in Romania doua simpozioane internationale de yoga, la Herculane si la Costinesti. Aceste simpozioane se bucura de o larga participare internationala, programele de tabara, conferintele, filmele fiind traduse in 3-4 limbi de circulatie. Numarul mediu de participanti la aceste simpozioane este de aproximativ 5000 de oameni.

– MISA isi desfasoara cursurile in Romania prin intermediul a peste 300 de instructori, care sunt promovati in aceasta functie pe baza anilor de yoga avuti la activ si a unor teste de admitere. Pentru mentinerea procesului de predare la un standard inalt, instructorii participa la intalniri de perfectionare lunare.

– Pe langa cursul de yoga , MISA desfasoara prin instructori specializati cursuri suplimentare de Ayurveda (medicina traditionala indiana), Astrologie, Shivaism, Eneagrama, Alchimie, Parapsihologie, etc.

– MISA, prin intermediul cursului de medicina traditionala indiana si a practicilor yoga cu aplicare in medicina, a ameliorat si chiar vindecat pe deplin suferintele a sute de oameni, unii diagnosticati cu boli incurabile de catre medicina alopata. Printre acestea amintim diabet zaharat, scleroza in placi, cancere, ulcere grave, etc. Exista la ora actuala o clinica medicala in care se practica metode alternative de tratament, bazate pe fitoterapie, meloterapie, regimuri alimentare, procedee hatha yoga, cromoterapie, etc. Totodata MISA a initiat cercetari stiintifice aprofundate cu privire la alimentatie, fitoterapie sau alte terapii, pentru aplicarea lor cat mai eficienta in actul medical. Aceste cercetari au fost facute publice in carti, reviste, lucrari stiintifice, existand de asemeni remedii naturale concepute pe baze strict stiintifice si omologate de forurile competente din Ministerul Sanatatii. Aceste produse din plante sunt din ce in ce mai apreciate si mai cautate, existand chiar o cerere marita pentru export.

– MISA urmareste propagarea ideilor spirituale, profund benefice pentru individ si societate, idei care sunt regasite in toate traditiile spirituale autentice ale omenirii. In aceasta directie MISA a publicat sute de carti, reviste, articole, tratate, brosuri, buletine informative, etc. Atat in tara cat si in strainatate sunt organizate actiuni de popularizare a spiritualitatii autentice cum sunt: conferinte, articole, emisiuni radio-tv, expozitii, manifestari artistice, etc. Aceste actiuni includ inclusiv cooperari cu autoritatile locale sau centrale cum sunt „Zilele Yogai Indiene” – program ce are loc in India sub patronajul guvernului indian si care este coordonat de catre un instructor MISA, sau „Saptamana Ingerilor” – program social complex desfasurat de yoghinii MISA din Suedia cu concursul autoritatilor locale.

– MISA are o orientare spirituala autentica, in care se pot integra toate credintele marilor religii existente. Astfel, desi majoritatea cursantilor sunt crestini ortodocsi, la cursurile de yoga se intalnesc si alte confesiuni religioase crestine, musulmani, apartinatori ai cultului mozaic precum si atei. (( Sarbatorile spirituale crestine cum sunt Craciunul, Pastele, Floriile, Coborarea Duhul Sfant, etc, sunt celebrate de cursantii MISA la modul cel mai serios, acestea fiind chiar precedate de o anumita pregatire spirituala care cuprinde posturi si rugaciuni.)) Mentionand insa ca majoritatea ateilor care practica yoga ajung sa inteleaga mult mai bine spiritualitatea si chiar ajung sa constientizeze launtric, prin traire personala, existenta lui Dumnezeu. (( Cursantii atei care doresc sa se boteze (cazuri in special intalnite in alte tari, in care botezul nu este o practica curenta), sunt botezati in religia ortodoxa, cu ajutorul preotilor ortodocsi, urmand la modul cel mai profund acest ritual si taina crestina. ))

– Cursurile yoga practicate in cadrul MISA au o inalta tinuta teoretica si practica, in cadrul lectiilor fiind predate notiuni complexe de yoga (in ramuri diverse cum ar fi: Hatha Yoga, Laya Yoga, Yoga Nidra, Mahavidya Yoga, Jnana Yoga, Karma Yoga, etc.), se preda un mod de viata sanatos, bazat pe o disciplina psiho-mentala armonioasa, se predau notiuni de alimentatie naturala precum si notiuni din domenii conexe cu toate acestea. Cursurile de yoga au loc pe ani de curs, sunt publice, se desfasoara in spatii publice si cuprind o parte teoretica si una practica, toate notiunile predate fiind optionale.

– Cursurile MISA se adreseaza tuturor categoriilor sociale, indiferent de varsta si sex. Aceste cursuri sunt apreciate deopotriva de tineri, adulti, copii si varstnici, cu rezultate foarte bune, probate prin tranformarile benefice produse in viata lor in toate planurile: social, material, familial, precum si in planul armoniei si echilibrului interior.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More