Mister la Observatorul Solar Sunspot

 

Sunspot Solar Observatory din New Mexico, Statele Unite ale Americii, a fost închis toamna trecută din cauza unor misterioase probleme de securitate.

Echipele speciale ale FBI au sosit brusc, pe 6 septembrie 2018, la bordul elicopterelor de asalt Black Hawk, şi au blindat structura construită în stil futurist de pe vârful Sacramento Peak, „până la o dată neprecizată”.

Lucrători şi oameni de ştiinţă de la institutul public de cercetare, specializaţi în fizica avansată a Soarelui, au declarat că nu cunosc motivul. La fel şi şeriful local, intervievat de publicaţia Albuquerque. Asociaţia Universităţilor de Cercetări Astronomice (Aura), care conduce observatorul, s-a limitat să difuzeze un comunicat de presă în care vorbește despre „măsuri de precauţie”.

„Problemele de securitate” reprezintă o explicaţie care, cel puţin pe internet, îi convinge doar pe câţiva. Misterul a devenit viral şi teoriile care să elucideze motivul intervenției au invadat spațiul online. Unii susţin că oamenii de ştiinţă ar fi descoperit dovezi ale vieţii extraterestre, sau că Soarele este pe moarte, iar aceste ştiri nu pot fi divulgate, întrucât ar provoca panică pe întreaga planetă Pământ.

Sunspot Solar Observatory este situat, de altfel, în imediata apropiere a unui alt „loc fierbinte” pentru entuziaştii OZN-urilor. La mai puţin de 200 de kilometri se află baza aeriană locală Roswell, devenită celebră pentru evenimentele misterioase din 2 iulie 1947: primul comunicat de presă emis de către baza aeriană, eliberat după şase zile de la incident, era clar şi fără echivoc – „Farfurie zburătoare”. Mai târziu oficialii au revenit, susținând că, de fapt, ar fi fost vorba despre prăbuşirea unui balon sondă al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite.

Directorul Sunspot Solar Observatory, James McAteer, a negat sosirea extratereştrilor: „Telescopul nostru nu a văzut extratereştri – a declarat la radio Albuquerque KOB4 – nu e nimic secret sau ascuns în munca noastră”. Apoi a invitat oamenii „să aibă răbdare: vom redeschide în curând”. Cu toate acestea, FBI a continuat să refuze să ofere informaţii cu privire la motivele închiderii bruşte a structurii, iar teoriile conspiraţiei au înflorit mai departe.

Citiți și:

Incident OZN misterios în Antarctica. După 50 de ani, britanicii fac publice mai multe documente privind un eveniment neobișnuit petrecut în 1965

Proiectul Majestic 12 – prezența extraterestră pe Terra

 

yogaesoteric
9 martie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More