Misterul craterului «viu» din Siberia. Își modifică frecvent forma

Siberia este un loc plin de mistere. Unul dintre acestea este bizarul crater Patomskiy, care de când a fost descoperit și până în prezent nu a încetat să-i uimească pe geologi.

Craterul Patomskiy a fost descoperit în 1949 de geologul rus Vadim Kolpakov. El se află situat în regiunea Irkutsk din Siberia. Datorită formei sale ciudate, încă de la jumătatea secolului trecut a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la originea sa.

Imediat după ce a fost descoperit, o echipă de geologi s-a deplasat la fața locului pentru a realiza un studiu. Datele au fost controversate și nu s-a putut trage nicio concluzie logică. În acea vreme s-a vehiculat ideea că a fost creat de un asteroid. Singura problemă este că nu mai există un al crater asemănător pe Terra produs de impactul unui asteroid. 

Pus sub semnul întrebării, craterul Patomskiy a generat și alte teorii cu privire la originea sa. S-a căutat în nenumărate rânduri să se creeze o legătură certă între explozia de la Tunguska și crater. Această ipoteză a fost imediat abandonată pentru că explozia de la Tunguska s-a petrecut în 1908, adică cu 109 ani în urmă, iar cercetările actuale au demonstrat că misteriosul crater Patomskiy are o vechime de peste 250 de ani. Mai mult de atât, craterul se află la o distanță considerabilă de locul exploziei, adică la peste 70 de kilometri.

Cuibul vulturului de foc

Chiar dacă știința modernă nu poate explica existența acestui crater, există totuși o legendă care spune că în trecut a existat un „vultur de foc”, care a venit din ceruri și și-a făcut cuibul acolo. Acest vultur pare să nu fie o pasăre oarecare, ci un obiect extrem de mare, cu o forță uluitoare. Această forță a putut genera un crater uriaș, de peste 40 de metri înălțime și 160 de metri în diametru.

Mai mult de atât, craterul Patomskiy pare să fie viu pentru că își modifică mereu forma, crește și descrește. Interesant mai este faptul că vegetația din zonă nu respectă nicio lege a naturii, crescând extrem de repede de parcă o forță necunoscută, aflată în interiorul craterului, îi oferă o energie colosală.

Citiți și:

Cratere și găuri misterioase în Siberia atrag curiozitatea oamenilor de știință

«Poarta către iad» din Siberia devine tot mai mare. Ce pericol pândește din adâncuri?

yogaesoteric

17 iulie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More